Formula-E

Di Grassi és Frijns a Twitteren esett egymásnak kínai ütközésük után

A brazil pilóta következetesebb büntetéseket várna a Formula-E felügyelőitől, riválisa azonban megsértődött azon, hogy nem volt képes helyesen leírni a nevét.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Több incidenst is hozott a hétvégi Sanya ePrix, ám a leglátványosabb alighanem Robin Frijns és Lucas di Grassi ütközése volt, amelyet Sebastien Buemi váltott ki azzal, hogy előbbit hátulról meglökte. A svájci büntetést is kapott ezért, ám így is maradt a pontszerzők között. Ősi riválisát, Di Grassit ez akasztotta ki annyira, hogy a Twitteren osztotta meg panaszát:

„Csak hogy egyértelmű legyen, mennyire igazságtalanok a büntetések a Formula-E-ben: Buemi nyolcadikként haladt, amikor nekiment Frijns autójának, aki kiütött engem a versenyből. Buemi hatodik lett, de kapott tíz másodperces büntetést, ezzel a négy pontot érő nyolcadik helyen zárt. Frijns pedig semmit sem kapott azért, mert féktávon váltott irányt. Bueminek is sokkal komolyabb büntetést kellett volna kiosztani, hogy legalább pontot ne szerezzen” – írta a brazil.
Mindezt azonban nem hagyta szó nélkül az egyik érintett, Friijns meglehetősen kukacoskodva felelt az audisnak: „Hogy mondhatod, hogy bemozdultam féktávon, amikor nem is tudod helyesen leírni a nevemet?” – utalt arra a pilóta, hogy Di Grassi folyamatosan „Frinjs-nek” írta a nevét. Persze ez sem maradt válasz nélkül: „Buemi mondta, hogy többször is ezt csináltad. Jobb lenne, ha felhívnád!” – írta Di Grassi, később hozzátéve, hogy mindezt videofelvételek is bizonyítják, és hangsúlyozta: ezen a téren mással is gondok vannak.

Az összetettet jelenleg vezető Antonio Felix da Costa egyébként kiállt a korábbi bajnok mellett, szerinte is következetességre lenne szükség: „Sims 30 másodpercet kapott Chilében, ahol nem is volt biztos, hogy történt koccanás, ráadásul Mortara úgy is negyedik lett. Lotterer kiütött engem és JEV-et a versenyből Santiagóban, mégsem kapott semmit. JEV a sárga zászló alatti sebességtúllépésért pénzbírságot kapott, nem időbüntetést. Semmi bajom ezekkel a pilótákkal, csak következetesség kellene” – vélekedett a BMW-s.


Hozzászólások