Jegyek

De Puniet pályacsúcsával Kawasaki-pole a Le Mans-i 24...

Egyéb motorsport
De Puniet pályacsúcsával Kawasaki-pole a Le Mans-i 24 óráson
2017.04.14. 14:43
A csütörtöki első időmérő még a YART Yamaháról szólt, pénteken azonban a Team SRC Kawasaki ragadta magához a kezdeményezést: a „zöldek” többek között francia pilótájuk körrekordjának köszönhetően 33 ezreddel maguk mögé utasították fő ellenfelüket.
 
Szeretnéd a helyszínen átélni a WTCC hungaroringi versenyének legendásan kiváló hangulatát, s élőben szurkolni Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport pilótáinak? Akkor van egy ajánlatunk számodra, hiszen akár jegyshopunkon keresztül is megrendelheted a jegyedet a magyarországi futamra! (x)

Csütörtökön az első kvalifikációt követően még egy éjszakai szabadedzéssel folytatódott a FIM endurance-vb Le Mans-i hétvégéje, amelyen már látszott, hogy a Team SRC Kawasaki lehet az addigi leggyorsabb YART fő kihívója. A péntek délelőtti időmérőn ezt be is bizonyították: Randy de Puniet 1:35.730-as új pályacsúcsot futott, átadva a múltnak Broc Parkes tegnapi rekordját, s ennek is köszönhetően a francia mellett Fabien Foret-t és Mathieu Gines-t a soraiban tudó „zöldek” szerezték meg a pole-t a 40. Le Mans-i 24 órásra.
 
A küzdelem azonban rendkívül szoros volt: a szabályok szerint a csapatok három versenyzőjének átlagidői rangsorolnak, s e tekintetben a kawasakisok mindössze 33 ezreddel bizonyultak jobbnak a Parkes, Marvin Fritz, Kohta Nozane yamahás triónál. A harmadik rajthelyet a GMT94 Yamaha alakulata (David Checa, Niccolo Canepa és Mike di Meglio) szerezte meg, maguk mögé utasítva a Tecmas BMW-t (Kenny Foray, Matthieu Lussiana és Camille Hédelin). A legnagyobb szenzációt talán a Yamaha Viltais Experiences gárdája szállította, akik a Superstock kategória legjobbjaiként az ötödik helyre kvalifikálták magukat, megelőzve többek között a bajnoki éllovas Suzuki Endurance Racing Teamet, valamint az F. C. C. Honda és a Honda Endurance Racing csapatát is.
 
A franciaországi program szombat délelőtt 10 óra 5 perckor folytatódik a bemelegítő edzéssel, míg a 24 órás viadal délután 15 órakor startol – a verseny történéseibe az Eurosport 2 időről időre bekapcsolódik, az Eurosport Playeren keresztül pedig a teljes futamot végig lehet követni élőben.
 
Az időmérő edzések összesített eredményei:

Fotó: FIM EWC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: