Egyéb motorsport

De Puniet megint bukott, a YART Yamaha nyert Szlovákiában

Egészen az utolsó óra kezdetéig izgalmas csatát vívott egymással a #7-es Yamaha és a #111-es Honda, ám a rutinos francia esése eldöntötte a küzdelmet. Dobogón még a Suzuki és a címvédő F.C.C. TSR Honda, a Le Mans-i győztes Kawasaki korán kiesett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A szombati nap a motoros endurance-vb-jé volt a Slovakia Ringen, ahol délben rajtolt el a 2018/2019-es idény harmadik futama. A nyolcórás viadal elején a Suzuki Endurance Racing Team és az F.C.C. TSR Honda is vezetett, de a három másik esélyes, a pole-ból induló YART Yamaha, a Le Mans-ban nyerő SRC Kawasaki és a Honda Endurance Racing is ott loholt a nyomukban. Aztán persze ahogy az a hosszútávú futamokon lenni szokott, sorra hullottak ki a favoritok: elsőként az F.C.C. TSR Honda ütközött bajba, amikor a bokszban elestek, majd műszaki hiba miatt szerelni kellett a gépüket, majd nem sokkal később a Kawasaki is a bokszba, majd a verseny feladására kényszerült.

Ezután főként a YART és a #111-es Honda küzdött az elsőségért, időről időre változott, hogy kinek is áll a zászló. A csatába eleinte az szólt bele, hogy a hangvillásoknak is adódott egy kisebb műszaki gondjuk, majd az előrejelzéseknek megfelelően az eső is megkavarta kissé a lapokat Szlovákiában. Aztán bő egy órával a leintést megelőzően a megint parádés tempót mutató Randy de Puniet, aki épp harcban volt az első helyért a #7-es Yamahával, elesett, s bár még vissza tudott jutni a bokszba, ezzel a Honda esélyei is elszálltak.

Így végül a YART Yamaha – Marvin Fritz, Broc Parkes, Niccolo Canepa – viszonylag kényelmes előnnyel húzta be a győzelmet: ezzel a szezonban már a harmadik különböző márka tudott diadalmaskodni, a csapat pedig megismételte tavalyi Slovakia Ring-i sikerét. A SERT lett a második a Vincent Philippe, Etienne Masson, Gregg Black trióval, míg a dobogó alsó fokára a korai problémák után az F.C.C. Honda kapaszkodott vissza Mike di Meglióval, Josh Hookkal és Freddy Forayjel a nyeregben. Őket a #333-as VRD Igol Pierret Experiences és a #13-as WEPOL Yamaha követte a sorban, míg a Superstock-kategóriát a #72-es Suzuki Junior Team nyerte. A #111-es Honda végül nyolcadikként futott be – a bajnokság néhány hét múlva Oscherslebenben folytatódik.

A Slovakia Ring-i 8 órás végeredménye:

Fotó: FIM EWC Media


Hozzászólások