Jegyek

De Puniet körrekordjával Kawasaki-pole a Bol d’Oron

Egyéb motorsport
De Puniet körrekordjával Kawasaki-pole a Bol d’Oron
2018.09.14. 14:50
Bár az első időmérő után még a YART Yamaha vitte a prímet az EWC szezonnyitóján, végül az SRC Kawasaki zsebelte be a rajtelsőséget a címvédő F.C.C. TSR Honda előtt.
 
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

A csütörtöki első kvalifikáción még a YART Yamaha érte el a legjobb átlagot a három versenyző leggyorsabb köreit illetően, pénteken azonban a Team SRC Kawasaki triója óriásit lépett előre: Randy de Puniet 1:54,007-es új körrekordot repesztett, Jeremy Guarnoni ugyancsak befért 1:55 alá, az endurance-vb-ből távozó GMT94-től átigazoló David Checa pedig egyre jobban összecsiszolódik a motorral, így a „zöldek” zsebelték be a pole-pozíciót a 82. Bol d’Orra.
 
A második helyre a vb-címvédő F.C.C. TSR Honda (Josh Hook, Freddy Foray, Mike di Meglio) kvalifikálta magát, mindössze két századdal felülmúlva a YART Yamahát (Broc Parkes, Niccolo Canepa, Marvin Fritz). Még az ERC-BMW Motorrad Endurance triója (Kenny Foray, Julien da Costa, Mathieu Gines) is fél másodpercen belül volt a Kawasakihoz képest, míg a Suzuki Endurance Racing Teamnek (Vincent Phillippe, Etienne Masson, Gregg Black) köszönhetően az első öt helyen öt különböző gyártó végzett.
 
A franciaországi Paul Ricard versenypályán zajló 24 órás motorverseny szombaton 15 órakor startol, s az Eurosport 2 elég jelentős részét élőben közvetíti a viadalnak.
 
A két időmérő edzés összesített végeredménye – az élmezőny (a kép kattintásra nagyítható!):

Fotó: EWC Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: