MotoE

De Puniet és Canepa az LCR MotoE-csapatában

Újabb istálló jelentette be, milyen felállással vág neki a jövőre induló elektromos sorozatnak: a francia visszatér egykori csapatához, míg csapattársa az EWC 2016/2017-es szezonjának egyik bajnoka lesz.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Ahogy közeledik a 2018-as évad vége, egyre több kérdőjel egyenesedik ki nemcsak a három „alap” kategória, hanem a MotoE jövő évi mezőnyét illetően is. Szombaton délben az LCR tett bejelentést, miszerint Randy de Puniet és Niccolo Canepa fog indulni a színeikben az új elektromos sorozatban. De Puniet számára nem lesz ismeretlen az alakulat, hiszen 2003-ban és 2004-ben a 250-esek között, 2008-tól 2010-ig pedig a királykategóriában versenyzett náluk – előbbi géposztályban győzelmek is összejöttek a franciának, de a MotoGP-ben is állhatott dobogóra velük. Canepa pedig legutóbb a FIM endurance-vb-n szerepelt, a GMT94 Yamaha színeiben a 2016/2017-es idényben világbajnok lett.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek az első MotoE-bajnokságnak, és számomra még jobb érzés, hogy visszatérhetek az LCR-hez, amelynek színeiben öt évig szerepeltem már, többek között a MotoGP-ben” – mondta el De Puniet a bejelentés kapcsán. „A legszebb emlékeim ehhez a csapathoz köthetők, ezért nagyszerű, hogy újra Lucióval és az istállójával dolgozhatom együtt. Ami a MotoE-t illeti: mindenki számára új lesz minden, de köszönhetően a novemberi jerezi tesztnek több információnk lesz már a motorról és a vezetési stílusról. Úgy vélem, jó móka lesz 18 azonos típusú motorral és egyforma gumikkal versenyezni, szóval már várom a kihívást.”

Canepa így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: „Nagyon örülök, hogy részt vehetek ennek a projektnek az első évében, és főleg annak, hogy az LCR színeiben tehetem mindezt. Úgy gondolom, ez az egyik legmagasabb színvonalat képviselő istálló a paddockban, és remek a kapcsolatom Lucióval. Már alig várom, hogy kipróbálhassam a motort Jerezben. Elég sokat edzem, hogy felkészült legyek a szezonrajtra, ez az első teszt pedig fontos lesz abból a szempontból, hogy információt gyűjtsünk a gépről. Lucio nagyon profi csapatot rakott össze, ami pedig engem illett, mindent bele fogok adni, hogy jó eredményekkel jutalmazzam az alakulatot.”

Az LCR mostani közleményének köszönhetően kereken a 18 fős rajtrács fele ismert már a MotoE-ben: De Puniet és Canepa mellett hivatalosan bejelentették Bradley Smith (One Energy Racing SIC), Nicolas Terol és Maria Herrera (Angel Nieto Team), Xavier Simeon és Eric Granado (Avintia), Matteo Ferrari (Gresini) és Jesko Raffin (Dynavolt Intact GP) szerződtetését. Több nagyágyú is az új elektromos szériában fog szerepelni 2019-ben tehát, és továbbiak érkezése várható – nem kizárt, hogy a jövő hétvégi valenciai idényzárón a MotoE nevezési listáját is közzéteszik majd a szervezők, ahogy azt az előző években a MotoGP, a Moto2 és a Moto3 esetén megszokhattuk.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások