MotoE

De Angelis és Hook a Pramac MotoE-csapatában

Folyamatosan kelnek el a helyek a jövőre induló elektromos szériában: a Pramac Racing bejelentésével immár csak négy szabad ülés maradt a mezőnyben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Pramac Racing folytatta az elmúlt napok MotoE-s bejelentéshullámát: egyik versenyzőjük Alex de Angelis lesz, aki korábban másfél évtizedig versenyzett a gyorsaságimotoros-vb paddockjában. A MotoGP-ben is szerzett egy dobogót, de a legnagyobb sikereit a középső kategóriában érte el, hiszen négy futamot is nyert (egyet még a 250-esek között, hármat pedig a Moto2-ben). A San Marinó-i motoros a Superbike-vb mezőnyében is megfordult, most pedig másfél év után tér vissza a versenyzéshez:

„Felvillanyozó lesz. Szójátéknak hangozhat, de valóban izgatott vagyok, hogy részese lehet ennek a projektnek, és örülök, hogy visszatérhetek ahhoz a csapathoz, amellyel már éltem át boldog pillanatokat 2013-ban Laguna Secában” – utalt akkori beugrására De Angelis. „Nagyon profi csapatról van szó, és biztos vagyok benne, hogy extra segítséget fognak nyújtani ahhoz, hogy jól szerepeljek. Már egy éve nem versenyeztem, ezért várom már nagyon a jerezi tesztet.”

De Angelis csapattársa is ismert név lesz, hiszen a Pramac másik motorján Josh Hookot láthatjuk majd. Az ausztrál motoros néhány éve ugyancsak feltűnt a Superbike-világbajnokságon, újabban pedig az endurance-vb-n szerepel, nem is eredménytelenül, hiszen 2015-ben második lett a suzukai 8 óráson, a 2017/2018-as szezonban pedig világbajnok lett az F.C.C. TSR Honda egységével. Ezzel egyébként már 14 hely elkelt a 18 fős rajtrácson: még a Gresini tartozik Matteo Ferrari csapattársának megnevezésével, valamint nem tett még bejelentést az Ajo, a SIC58 és a Mac VDS sem.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások