Superbike

Davies: „Szeretnék újra a győzelemért harcolni”

Ezúttal esélye sem volt dobogóra állni a gyári Ducati walesi versenyzőjének Assenben, holott csapattársa, Alvaro Bautista ismét legyőzhetetlennek bizonyult. Davies nem tagadja csalódottságát, ugyanis harmadannyi pontot tudott csak eddig szerezni, mint Bautista.
Amikor Aragónban kétszer is dobogóra állhatott Chaz Davies, akkor mindenki azt hitte, végre, a walesi motoros végleg kigyógyult a téli hátsérüléséből, és kezdi visszanyerni korábbi formáját, és ő is ráérez a Ducati Panigale V4R-re. Nos, aki azt hitte, hogy innentől kezdve a Superbike világbajnoki futamok kettős Ducati sikerrel végződnek majd, az Assenben visszakerült a talajra, hiszen a walesi ezúttal messze elmaradt csapattársa, az eddig valamennyi futamot megnyerő Alvaro Bautistától. Davies a dobogó közelébe sem került, sőt, Bautistától újfent kapott 17 és 14 másodpercet, és meg kellett elégednie előbb a 7., majd az 5. pozícióval.

„Nem tagadom, hatalmas csalódottságot érzek, miután abban reménykedtem, hogy az aragóni eredményeket Assenben is képes leszek megismételni, esetleg javítani azokon. Szeretnék újra a győzelemért, a dobogós helyekért harcolni, de rá kellett jönnöm, egyelőre még azért is meg kell dolgoznom, hogy ezeket az eredményeket hozni tudjam. Az első futamon összeértünk Reával rögtön az első kanyarban, és utána egyszerűen nem tudtam előhozni azt a motorból, ami benne van. A második futamon legalább egy körön keresztül a második helyen motorozhattam, de hat-hét körrel később tapadási gondjaim voltak a hosszú kanyarokban. Mindenképpen ki kell javítanunk ezeket a hibákat” – jelentette ki Davies, aki idén eddig 11 futamon 76 pontot szerzett – csapattársa, a mezőnyt eddig letaroló Bautista háromszor annyit (236) –, és összetettben a hatodik pozícióban várja a folytatást.

Fotó: worldsbk.com


Hozzászólások