Jegyek

Davies rajt-cél győzelmet aratott a piros zászlóval...

Superbike
Davies rajt-cél győzelmet aratott a piros zászlóval leintett futamon
2017.05.13. 13:47
Chaz Davies óriási előnnyel nyerte meg az imolai hétvége első futamát, amit Alex Lowes és Eugene Laverty ütközése miatt 7 körrel a vége előtt piros zászlóval leintettek. Jonathan Rea második helyével tovább növelte az előnyét Sykes előtt az összetett versenyben.
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

A pole-pozícióból  Chaz Davies indulhatott a Ducatival, megelőzve Tom Sykest és Jonathan Reát. A rajt biztonsági okokból negyed órás késéssel kezdődött. A rajtnál Davies megőrizte az első helyét, mögötte Melandri rajtolt fantasztikusat, és jött fel a második helyre! Az első kör végén Davies, Melandri, Rea, Sykes, Laverty, és Forés volt az első hat sorrendje. Davies és Melandri elkezdett elszakadni a Kawasakiktól, Leandro Mercado pedig a 8. helyről dobta el a motorját.

15 körrel a vége előtt Rea megelőzte Melandrit, Chaz Davies pedig tekintélyes előnyt motorozott ki magának, miközben Nicky Hayden technikai hiba miatt a bokszba kényszerült. A verseny feléhez közeledve Davies több mint négy másodperccel előzte meg Reát, Sykes pedig Melandrira tapadt.
Melandri végre ünnepelhetett Imolában is

Nyolc körrel a leintés előtt Davies, Rea, Melandri, Sykes, Forés, Camier volt a top6 sorrendje, Van der Mark pedig Laverty megelőzésével feljött a hetedik pozícióba. Egy körrel később viszont jött a dráma: Alex Lowes vágott be Eugene Levarty elé a pálya egyik leggyorsabb pontján, miáltal az ír elvesztette az egyensúlyát, és leesett a motorjáról. Az Aprilis óriási sebességgel vágódott a gumifalba, aminek következtében ki is gyulladt! A versenyt piros zászlóval leintették, és nem is inditották már újra, ami Chaz Davies rajt-cél győzelmével ért véget, megelőzve a címvédő Reát, és Imolában életében először a dobogóra álló Marco Melandrit!

Folytatás holnap 13:00-kor, a hétvége második futamával.

Az 1.futam végeredménye:


Fotók: worldsbk.com
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: