Jegyek

Davies: „Idén megszorongatjuk Jonnyt a vb-címért!”

Superbike
Davies: „Idén megszorongatjuk Jonnyt a vb-címért!”
2017.01.09. 15:55
A Ducati versenyzője bízik benne, hogy a 2016-os évad végén mutatott kiváló formáját át tudja menteni az idei szezonra is, s ennek köszönhetően legyőzheti a Kawasaki kétszeres világbajnokát.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Chaz Davies 2015-ben és 2016-ban is az egyetlen olyan versenyző volt, aki olykor érdemben fel tudta venni a versenyt a Kawasakikkal: ez tavaly egy összetett harmadik, egy évvel korábban pedig egy második helyben és számos futamgyőzelemben mutatkozott be. A brit motoros különösen az előző évad utolsó harmadában lendült formába, hiszen sorozatban húzta be a győzelmeket, emiatt pedig bizakodó a 2017-es esélyeket illetően is:
 
„A szezon végére igazán magunkra találtunk. Miután az egyik teszten megváltoztattuk a beállításokat, az egész csomag működni kezdett, és nem csak egy pályán, hanem a nyári szünetet követő összes helyszínen” – nyilatkozta Davies a MotorCycleNews.com szakoldalnak. „Kár érte, hogy Németországban a második verseny vizes pályán zajlott, mert különben szerintem simán behúztam volna, de ez mind csak „ha” meg „volna”.”
„A legfontosabb a 2015-höz képesti formajavulásunk volt: egy évvel korábban Katarban még szenvedtünk, most meg mindkét futamot meggyőző tempóval megnyertük. Ez volt a legfontosabb, hogy nem csak villanásaink voltak, hanem folyamatosan győztes tempóra voltunk képesek”
– fogalmazott a Ducati versenyzője, aki azt is elárulta, mi a kétszeres címvédő Jonathan Rea legfőbb erőssége:
 
„Jonny elképesztően kiegyensúlyozott. Az első bajnoki címét azzal nyerte meg, hogy mindenhol remek volt a tempója: néha fel tudtuk venni vele a versenyt, de ő mindenhol gyors volt és megvolt benne a szükséges plusz. Tavaly azonban a kiegyensúlyozottságon dőlt el a cím, hiszen egy rossz napján is harmadik lett. Ha olyan ellen versenyzel, mint Jonny, egyetlen nullázással is hátrányba kerülsz. A szezon végével viszont elégedett vagyok, s ez lehet a kulcs, hogy idén megszorongassuk őt a vb-címért.”
 
Davies ugyanakkor tudja, hogy nem csak Rea jelent majd komoly kihívást számára, hiszen többek között visszatér Eugene Laverty a Milwaukee Aprilia színeiben, Stefan Bradl pedig a MotoGP-ből nyergel át a Hondához, ám a brit azzal a céllal vág neki a február végén startoló évadnak, hogy Carlos Checa 2011-es sikere után újra világbajnoki győzelmet ünnepelhessen a Ducati.

Fotó: zimbio
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: