Formula-E

Da Costa első pole-ját szerezte a vizes pályán

A BMW portugálja bizonyult a leggyorsabbnak a rijádi évadnyitó rendhagyó időmérő edzésén, így ő vághat neki az élről a második generációs autók első futamának.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A korábbi esőzések miatt vizes pályán, némi csúszással vette kezdetét a Formula-E ötödik szezonjának első időmérője Szaúd-Arábiában, ráadásul a megszokottól eltérő módon ezúttal két csoportra osztották a versenyzőket. Eleinte csak Tom Dillmann körözött az A csoport tagjai közül, ám pont ezért vizsgálat alá is vonták a NIO pilótáját, a szabályok ugyanis csak 1+1 gyorskört engednek meg versenyzőnként (egy normál energiaszintűt és egy 250 kW-osat). Az első csoport etapja után így is második helyen állt Dillmann, csak Antonio Felix da Costa előzte meg a BMW-vel, míg mögöttük Jose Maria Lopez, Sebastien Buemi, Sam Bird, Jean-Eric Vergne volt a további sorrend.
 
A B csoport első próbálkozói után Stoffel Vandoorne állt közülük a legjobban a maga ötödik helyével, a körözést azonban meg kellett szakítani piros zászlóval, köszönhetően Maximilian Günther leállásának. Az újraindítást követően sem tudták felvenni a versenyt Da Costa 1:17,7-es idejével, így a BMW portugálja zsebelte be az első pole-pozíciót a második generációs autókkal – ez ráadásul karrierje első rajtelsősége is a Formula-E-ben. Dillmann lett a második, de őt még büntethetik, míg mögötte Lopez, Buemi, Vandoorne, Bird sorakozott. Felipe Massa 19. rajthellyel mutatkozott be az elektromos sorozatba, míg a sort a Pascal Werhlein helyén induló Felix Rosenqvist zárja, aki a hajrában beleállt a falba, így újból előkerültek a piros zászlók.
 
Az Ad Diriyah ePrix magyar idő szerint ma délután 13 órakor startol, s az Eurosport 1 élőben közvetíti a 45 perc plusz egy körig tartó viadalt.
Az időmérő teljes közvetítése


Hozzászólások