MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Crutchlow szerint Pirro fontos eleme a Ducati sikereinek

Az LCR brit versenyzője szerint az olasz motoros képességei és tempója is hozzájárult a bolognaiak utóbbi időben látott eredményeihez – éppen ezért kellene a Hondának is egy ütőképes tesztpilótát alkalmaznia.
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Michele Pirro hosszú évek óta dolgozik a Ducati tesztversenyzőjeként, ennek részeként pedig már összesen 31 nagydíjon is rajthoz állhatott szabadkártyásként, amelyeken a világot ugyan nem váltotta meg, de konstans jó tempóra volt képes, legjobb eredménye pedig egy ötödik helyezés. Cal Crutchlow szerint a bolognaiak utóbbi időben látott fejlődéséhez az is hozzájárult, hogy az olasz személyében egy erős tesztpilótával rendelkeznek.
 
Mindez a Hondáról már nem mondható el, hiszen náluk még mindig Hiroshi Aoyama és Takumi Takahashi látja el ezt a feladatokat, őket pedig aligha lehet összevetni Pirróval vagy főleg a néhány alkalommal szintén besegítő Casey Stonerrel. Éppen ezért az utóbbi hónapokban felmerült, hogy a HRC is igazolna egy európai tesztpilótát: úgy hírlik, a Superbike-világbajnoki alakulattól távozni kényszerülő Stefan Bradl lehet a befutó, aki elvileg Stonerhez hasonlóan ugyancsak motorra ül majd a hivatalos sepangi tesztet megelőző privát gyakorláson.
Mindenesetre Crutchlow szerint feltétlenül szükségük lenne egy Pirróhoz hasonló képességű tesztpilótára: „Nem tudom, kit fog leigazolni a Honda tesztpilótaként, de valaki igazán jóra van szükségünk, aki megfelelő tempóra képes. Pirro például ilyen, és láthatjuk is, mennyit segített a Ducatinak az utóbbi két évben. Nem ő a leggyorsabb versenyző a világon, de összességében egy elég jó motoros, aki el tudja végezni a rá kiszabott feladatokat” – vélekedett az LCR Honda brit motorosa, akinek szavait a Crash.net idézi.
 
„Elég nagy a különbség, hogy egy vagy két másodperccel lassabb az adott versenyző. Amikor az utolsó egy-két tizedért küzdünk, ami már szintén nagy differenciákat eredményezhet egy ilyen motorral, akkor nehéz olyantól információt gyűjteni, aki két másodperccel lassabb. Ha viszont csak eggyel, akkor sokkal jobb a helyzet. Szóval egy jó versenyzőre van szükség… Esetleg Marc visszavonulhatna, és csinálhatná ő ezt a munkát!” – tette hozzá viccelődve a regnáló világbajnok Marc Marquezre utalva Crutchlow.
 
Fotók: MotoGP Media


Hozzászólások