MotoGP Motegi
F1 Austin
Superbike Losail
MotoGP

Crutchlow „semlegesebb” Hondát akar 2018-ban

Az LCR brit versenyzője egy mindenki számára könnyebben vezethető motort szeretne a következő szezonra – annak pedig különösen örül, hogy Marc Marquez is ugyanolyan visszajelzéseket ad, mint ő.
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

Cal Crutchlow 2015 óta versenyez az LCR színeiben, az utóbbi években viszont már közvetlenül a Hondával állt szerződésben, ennek értelmében pedig a fejlesztési folyamatokból is kivette a részét. A brit versenyző már korábban is elmondta, hogy egy könnyebben vezethető gép fejlesztése a célja, s ezt újfent megismételte a Motorsport.com szakportál hasábjain:
 
„Egy természetesebb vagy még inkább egy semlegesebb motort” – válaszolta arra a kérdésre, mit szeretne a 2018-as Hondától. „De ez nem olyan egyszerű feladat. Nagyon nehéz valami mást építeni. Rengeteg erőssége van a Hondának, s ha egy új gépet próbálunk építeni, akkor ezek közül sokat elveszíthetünk.”
 
Amikor az RC213V erősségeiről érdeklődtek, a következőket emelte ki Crutchlow: „A kanyarbejáratok – ezen a téren például veszítettünk kicsit idén. A riválisaink is feljavultak. Természetesen mindig szeretnénk megtartani az erősségeinket, de olykor fel kell adnunk néhány dolgot, hogy más területeken jobbá tegyük a motort. Összességében nem hiszem, hogy jelentős lenne a változás, de remélhetőleg a teljes csomag olyan lesz, amellyel kicsit könnyebb motorozni.”
 
A kétszeres királykategóriás futamgyőztes meglepődött, hogy a Repsol két gyári versenyzője, Marc Marquez és Dani Pedrosa is hasonló visszajelzéseket adott a motorról. „Marquez szinte mindenben ugyanazt mondta. Meglepő volt, mert általában én másképp szoktam érezni a motorokat, hiszen ők csak Hondával mentek eddig, de úgy tűnik, jelenleg azonosak a prioritásaink. Nyilvánvaló, hogy az ő meglátásait részesítik előnyben, szóval jó jel, ha ugyanabba az irányba akarunk menni” – tette hozzá Crutchlow.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások