MotoGP

Crutchlow nem érti, miért engedte el őt Rins

A brit elmondása szerint a suzukis gyakorlatilag félreállt előle a San Marinó-i Nagydíjon – maga a spanyol úgy fogalmazott: az első gumival való szenvedés miatt nem akart időt veszíteni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alex Rins parádésan ment a misanói futam első köreiben: a tizedik helyről egészen a negyedikig tört előre, nem kis részben a lágy hátsó abroncsának köszönhetően. Viszont egy ponton Cal Crutchlow megelőzte őt, márpedig ez végül Jorge Lorenzo kiesésével dobogót eredményezett a brit számára. Az LCR motorosa verseny utáni nyilatkozatában értetlenkedésének is adott hangot azzal kapcsolatban, miért adta fel olyan könnyen a helyezését a suzukis:

„Egyszerűen csak puhány volt. Látta, hogy jövök, körönként három-négy tizedet hoztam rajta, és két kanyaron belül kétszer is félreállt, hogy elengedjen. Aztán végül korán fékezett és szélesen fordult, gyakorlatilag elengedett. Ötletem sincs, miért” – idézi Crutchlow szavait a Motorsport.com szakportál. „De amúgy nagyszerű versenyt futott, hiszen megtartotta a helyezését, néhány körig jött is velem. De nem értem, még sosem találkoztam olyan versenyzővel, aki gyakorlatilag félreállt volna az útból. Legalább szép és könnyű előzés volt.”

Maga Rins úgy fogalmazott, hogy a közepes keverékű első gumi kezelésével akadtak gondjai, de szavai így sem adnak pontos magyarázatot a Crutchlow által vázolt jelenetre: „Mindent beleadtam a verseny elejétől a végéig. Aztán Crutchlow megelőzött, bíztam benne, hogy vele tudok majd menni, és meg is próbáltam, de aztán problémáim adódtak a motor elejével. Nem tudom, hogy a gumi teljesítményéből adódott-e vagy más volt, de nagyon gyorsan visszaesett. Már a harmadik és a negyedik edzésen is többé-kevésbé hasonlóval szembesültünk. Ezért inkább a verseny befejezésére koncentráltam és nem akartam időt veszíteni Cal visszaelőzésével.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások