MotoGP

Crutchlow: „Másfél másodpercet gyorsulhatunk Silverstone-ban”

A királykategória versenyzői közül elsőként az LCR Honda motorosának nyílt lehetősége kipróbálni a brit pálya új aszfaltját, amelyről csak szuperlatívuszokban tudott beszélni a háromszoros futamgyőztes.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

A silverstone-i az egyike azoknak a pályáknak, ahol a MotoGP és a Formula-1 mezőnye is évről évre tiszteletét teszi, ennek következtében pedig meglehetősen huplis volt a felülete, amelyre folyamatosan panaszkodtak a motorosok. A tél folyamán aztán újraaszfaltozták a pályát, Cal Crutchlow pedig a minap egy utcai Honda RC123V-S-sel próbálhatta ki elsőként az új felületet.

„Megtiszteltetés volt itt lenni Silverstone-ban és látni, milyen munkát fektettek a pálya fejlesztésébe” – idézi a brit motoros szavait a Crash.net szakportál. „Silverstone vezetése hallgatott ránk, versenyzőkre és újraaszfaltozták a teljes nyomvonalat. Nagyon meglepett, milyen konstansan kiváló a tapadás szintje a teljes pályán.”

„A végrehajtott változtatások remekül sikerültek. Előtte rengeteg hupli volt az aszfalton, amely miatt nehéz volt igazán gyorsan motorozni rajta. Most hihetetlenül kiegyenlített az aszfalt, és ez nyilván hatással lesz a köridőkre is. Ha tippelnem kellene, úgy érzem, körönként másfél másodpercet gyorsulhatunk a MotoGP-ben, ami rengeteg időnek számít.”


Silverstone-ba augusztus végén látogat a mezőny, de a hírek szerint nem lesz előtte kollektív teszt a MotoGP-seknek. Ellentétben az ugyancsak ráncfelvarráson átesett Barcelonával, ahova júniusban utaznak el a versenyzők, ám azt megelőzően kipróbálhatják az új aszfaltot, valamint a régi-új vonalvezetést, amelybe visszakerült az utolsó szektor gyors jobbos kanyarja, amely helyett Luis Salom 2016-os halálos balesete után az elmúlt két évben az F1-es sikánt használták a versenyzők.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások