Jegyek

Crutchlow: „Érdekes csata bontakozhat ki Spielbergben”

MotoGP
Crutchlow: „Érdekes csata bontakozhat ki Spielbergben”
2018.08.07. 19:39
A brit versenyző a soron következő nagydíj esélylatolgatása mellett a Ducatik elképesztő motorerejére is kitért nyilatkozatában.
 
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Cal Crutchlow számára eleinte jól alakult a Cseh Nagydíj, miután a brit képes volt a Ducatikkal, Marc Marquezzel és Valentino Rossival motorozni. Végül egy hiba miatt leszakadt az élen álló trióról, az utolsó körben pedig a negyedik helyét is elvesztette. Crutchlow így értékelt a Motorsport.com szakoldal hasábjain: „Volt egy necces pillanatom a kilences kanyarban, amikor elvesztettem a motor hátulját négy körrel a leintés előtt, de addig az élen állókkal haladtam. Versenyképes voltam és azt éreztem, hogy a futam végén is jó körökre vagyok képes, de a Ducatik szélárnyéka nélkül könnyen bajba kerül az ember. Ezen múlt a győzelmük. Lassabbak voltak nálunk a kanyarokban, azonban a féktávokon jól dolgoztak, a motorerejük pedig hihetetlen. Az a gép olyan, mint egy rakéta.”

Érdekesség, hogy Crutchlow szerint a Ducatik a futam vége felé változtattak az üzemanyagnyomás beállításain. Ezt Andrea Dovizioso határozottan tagadta: „Senkinek sem volt problémája az üzemanyaggal és nem változtattam ezen a futamon az üzemanyagnyomáson. Amikor jobb köridőket értem el, akkor egyszerűen más stílusban motoroztam és ennyi.”

Az LCR Honda motorosa ezután az Osztrák Nagydíjról beszélt. A brit a brnói futam kiindulva nem sok jót jósol a soron következő futamról: „Nem túl reményteljes az, amit ezen a hétvégén láttunk. A Ducatik rendkívül gyorsak az egyenesekben és a féktávokon is jók, de sosem lehet tudni, hogy mi lesz a futamon. Marquez, Rossi és én is hajlandóak vagyunk a végsőkig harcolni és ha ez ezen a hétvégén is lehetséges lesz, akkor egy érdekes csata bontakozhat ki. Viszont ez csak addig érvényes, ameddig nem érünk az egyenesekbe, mert ott a Ducatik legyorsulnak minket. Tavalyhoz képest mindenesetre jobb formában leszünk Spielbergben és a motorunk is erős lesz itt. A 2017-es Osztrák Nagydíj egy katasztrófa volt, hiszen ez volt a szezon legrosszabb versenye számomra, de idén ez változni fog.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: