WTCR

Coronel kijelentette: jövőre is ott lesz a WTCR mezőnyében

Fellélegezhetnek a közönségkedvenc holland rajongói: a rutinos pilóta biztosan rajthoz áll a Világkupa 2019-es idényében – már csak az a kérdés, melyik csapatnál és milyen autóval.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Tom Coronel a kezdetek óta tagja volt a WTCC-nek, s idén is szerepelt a helyére lépő WTCR-ben, ugyanakkor az utóbbi években rendre csak az utolsó pillanatokban talált magának ülést, köszönhetően annak, hogy nehezen szokott összeállni a költségvetése. Nos, úgy tűnik, ezúttal más lesz a helyzet, a holland pilóta ugyanis a De Telegraafnak úgy fogalmazott: biztosan visszatér a Túraautó-világkupa mezőnyébe 2019-ben.

Már csak az a kérdés, hogy melyik csapatnál és milyen autóval. Idén Hondával versenyzett a Boutsen Ginion Racing színeiben, ám Coronel eredményei jócskán elmaradtak a várakozásoktól. Nemrég azonban a közönségkedvenc pilóta Alfa Romeót tesztelt, és bár elmondása szerint nem írtak alá semmiféle szerződést, magával az autóval elégedett volt:

„Lenyűgözött a motor. Tudtam, hogy ez az autó egyik erőssége, de vezetve is azt még jobban lenyűgözött. A határon mentem vele, hogy lássam, hogy reagál, és biztatók a visszajelzések” – fogalmazott a vallelungai gyakorlás után Coronel. Az biztos, hogy bármilyen autóban is láthatjuk majd a jelenleg a Dakarra készülő hollandot, a dizájnja hasonló lesz az ideihez, a DHL ugyanis továbbra is kitart mellette támogatóként – többek között ezért is vehető biztosra a 2019-es szereplése.

Eddig egyébként tizenegy pilótát jelentettek be hivatalosan: a Hyundai a Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg négyest, az újonnan érkező Lynk & Co a hasonlóan erős Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher kvartettet küldi csatasorba, míg a Volkswagennél Rob Huff, Mehdi Bennani és Johan Kristoffersson szereplése biztos. Rajtuk kívül pedig a visszatérő Tiago Monteirónak is szerződése van a Hondával a következő idényre, bár erről külön közleményt még nem adott ki a japán márka.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások