WTCR

Coronel a Comtoyou Racing Cuprájával folytatja idén

Eldőlt a WTCR közönségkedvenc hollandjának sorsa: a tavalyi gyengén sikerült hondás évad után a SEAT sportmárkájával próbál szerencsét a WTCR-ben Aurélien Panis csapattársaként.
Tom Coronel meglehetősen csalódáskeltő szezont teljesített a Boutsen-Ginion Racing Hondájával 2018-ban, így nem is maradt a japán márkánál – ahogy egyébként a csapatot is leváltotta a minap bejelentett KCMG. Azt már tavaly év végén kijelentette, hogy idén is rajthoz áll a WTCR-ben, s egy ideig az Alfa Romeo tűnhetett befutónak, hiszen tesztelte is a Giuliettát. A Team Mulsanne viszont Ma Qing Huát szerződtette Kevin Ceccon mellé, így a holland számára is korlátozódtak a lehetőségek az előttünk álló szezonra.

Végül a Cupra és a Comtoyou Racing lett a befutó: az Audikat is indító gárdánál a már korábban bejelentett Aurélien Panis oldalán fog versenyezni a holland. Coronel számára ez egyfajta újraegyesülést is jelent, hiszen az előző évtizedben hosszú ideig versenyzett SEAT-tal, most pedig annak sportmárkájával folytatja a Túraautó-világkupán.

„Tavaly év végén vettem fel a kapcsolatot a csapattal. A makaói versenyen beszéltem Kurt Mollekensszel, a Comtoyou Racing mérnökével” – nyilatkozta Coronel, akit a TouringCarTimes.com idéz. „A beszélgetésünk elgondolkodtatott, majd néhány egyeztetést követően, amelyet Francois Verbist csapatmenedzserrel és Jean-Michel Baert csapatfőnökkel folytattunk, elég jó megállapodást kötöttünk az előttünk álló szezonra. Jaime Puig, a SEAT korábbi WTCC-s csapatmenedzsere is fontos szerepet játszott a folyamat során.”
„A szerződésben szerepel néhány tesztnap is, amit február 27-én és 28-án fogunk teljesíteni Zandvoortban, noha még teljesen fehér festéssel. De persze az autó az ismerős sárga színt fogja viselni, a rajtszámom pedig az 50-es lesz, ezzel a szponzoromat, a DHL-t szeretném kiemelni, mivel idén ünneplik az 50. évfordulójukat. Az összes többi támogatóm is érintett maradt, így az autóm többi része ismerős lesz mindenki számára.”


Coronel leigazolásával immár 24 versenyző nevét ismerjük a WTCR 2019-es mezőnyéből. A kérdés most már csak az, lesz-e a Comtoyou Racing mellett másik cuprás alakulat is – tavaly a Campos Racing és a Zengő Motorsport volt a partnerük –, valamint a Peugeot vagy esetleg egy új márka is érdekelt lesz-e az idei bajnokságban. Mindenesetre így fest jelenleg a két magyar pilótát, Michelisz Norbertet és Tassi Attilát is felsorakoztató rajtrács:

Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Lynk & Co: Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher
SLR Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani, Johann Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Team Mulsanne Alfa Romeo: Kevin Ceccon, Ma Qing-Hua
All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
KCMG Honda: Tiago Monteiro, Tassi Attila
Leopard Racing Audi: Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden
Comtoyou Audi: Frederic Vervisch, Niels Langeveld
Comtoyou Cupra: Aurélien Panis, Tom Coronel

Fotó: Tom Coronel


Hozzászólások