GP3

Conor Daly újra a Force Indiával tesztel

Az egykori Formula-1-es pilóta, Derek Daly fia, Conor idén a GP3 Sorozatban versenyez, de csütörtökön már a második alkalommal fogja tesztelni a Force India istálló F1-es gépét.
Az amerikai versenyző tavaly Kiss Pál Tamás mögött a 17. helyen végzett a GP3-ban. 2011-ben a Carlin pilótája volt, de az idei évre csapatot váltott. 2012-nek a Lotus GP-vel vágott neki.

Daly remekül kezdte az idei GP3-as szezont, már a második futamon sikerült felállnia a dobogó legtetejére, azóta viszont egyetlen pontot sem szerzett egészen a múlt hétvégi angliai fordulóig.

Csütörtökön viszont újra lecseréli GP3-as versenygépét egy Formula 1-es gépre. Conor ezúttal is egy egyenes vonalú aerodinamikai tesztet fog végrehajtani a Force Indiával. Az ilyen aero tesztekre azért van szükség, mert napjainkban már elképzelhetetlen, hogy a folyamatos aerodinamikai fejlesztések nélkül valaki versenyképes legyen. A teszt helyszíne az angliai Duxford  Repülőtér lesz.

Az amerikai pilóta a következőket nyilatkozta a teszttel kapcsolatban a GP3 hivatalos oldalának: „A Formula-1-es autók nagyon bonyolultak, már az is sok időbe telik, hogy megtanuld, hogyan működik a kormány. Ezek a tesztek segítenek nekem megérteni, hogyan is kell vezetni egy F1-es autót. Szeretném, ha a csapat folyamatos javulást tudna elérni a szezon során. Hihetetlen, hogy egy autóban töltött napon mennyi munkát tudunk elvégezni” 


Hozzászólások