WTCR

Chilton nyerte a nyitófutamot, Michelisz csak a kilencedik

Nem történt csoda a katari nyitófutamon: Björk kényelmesen beautózott az ötödik helyen, Michelisz Norbi pedig nem tudott előrébb kerülni a kilencedik helynél, ezzel tovább nőtt hátránya az összetettben. A győzelem parázs csatában lett Chiltoné Bennani előtt.
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva.

Gleason, Filippi, Richard, Bennani alkotta az első két sort a katari nyitófutamon, Björk a hetedik, Norbi a 11. pozícióból várhatta a lámpák kialvását. Gleason megtartotta a vezető pozíciót a rajt után, és mind a Volvók, mind Michelisz Norbi jól indult. Az amerikai pilóta kitartott az élen a kör végéig, Norbi pedig a hetedik helyig jött előre, egy ízben még Catsburgot is szorongatta. A második kör elején Bennani átvette az első helyet, Chilton pedig Filippit előzte meg. Az angol pilóta egy kör múlva újabb helyet lépett előre és már a második volt. Björk tartotta az ötödik pozíciót, őt Muller, Huff, Catsburg, Michelisz és Girolami következett, és sajnos a magyar pilóta nem tudta tartani a lépést az előtte haladókkal – sőt, Guerrierit is maga elé engedte.

Innentől kezdve  leült a verseny: Björk értelemszerűen nem akart előzni, a Volvók védték őt, Huff és Guerrieri pedig nem tudott támadni. Egyedül Chilton lopakodott fel Bennanira a leintéshez közeledve, ők ketten viszont az év egyik legszebb jelenetsorát produkálták, ahogy kilincs a kilincs ellen küzdöttek kanyarokon keresztül az elsőségért – és áttételesen a privát bajnoki címért. Végül a brit kerekedett felül csapattársán, a hátralévő kis távon pedig már nem sikerült visszatámadnia a marokkói pilótának. A dobogó legalsó fokára Gleason állhatott fel. Björk az ötödik lett, Norbi kilenceikként ért célba, így a magyar pilóta hátránya 16.5 pontosra nőtt a hamarosan rajtoló főfutam előtt.

A nyitófutam végeredménye:
 
1. Tom Chilton Citroen T -
2. Mehdi Bennani Citroen T 2.175
3. Kevin Gleason Lada T 6.178
4. John Filippi Citroen T 7.054
5. Thed Bjork Volvo M 7.571
6. Yvan Muller Volvo M 7.945
7. Rob Huff Citroen T 8.577
8. Nicky Catsburg Volvo M 9.248
9. Norbert Michelisz Honda M 9.537
10. Esteban Guerrieri Honda M 10.304
11. Tom Coronel Chevrolet T 12.587
12. Kris Richard Chevrolet T 12.995
13. Yann Ehrlacher Lada T 13.857
14. Ryo Michigami Honda M 14.924
15. Daniel Nagy Honda T 22.050
16. Zsolt David Szabo Honda T 27.132

Fotó: WTCC Media


Hozzászólások