Jegyek

Chilton marad a Sebastien Loeb Racingnél

WTCR
Chilton marad a Sebastien Loeb Racingnél
2017.01.06. 16:07
A csapat pénteken megerősítette, hogy meghosszabbította a brit pilóta szerződését, aki így elsőként teljesít párhuzamos egész szezont a túraautó-világbajnokság és a BTCC mezőnyében.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Tom Chilton 2012 óta a WTCC mezőnyének állandó tagja, s az öt év során összesen négy futamgyőzelmet szerzett, közülük az utóbbit tavaly, amikor csapattársa, Mehdi Bennani mögött másodikként zárt a privát versenyzőket felvonultató WTCC Trophy értékelésében. Azt már néhány hete tudni lehetett, hogy a brit pilóta 2017-ben rajthoz áll a BTCC-ben a Power Maxed Racing Vauxhall Astrájával, ám már akkor is hangsúlyozta, hogy nem ez jelenti a világbajnoki karrier lezárását.
 
És valóban: a Sebastien Loeb Racing ma bejelentette, hogy Chilton idén is az istálló egyik Citroënjét fogja terelgetni, amellyel nem más a célja, mint hogy világbajnok legyen. „Sűrű évem lesz, de rendkívül büszke és izgatott vagyok, hogy továbbra is a Sebastien Loeb Racinggel dolgozhatok egy roppant izgalmasnak ígérkező szezonban. A 2016-os évadban volt néhány elképesztő pillanat, amit szeretnék magammal hozni idén, s javítani a WTCC Trophy értékelésében elért második helyemen” – mondta el Chilton, aki a történelemben elsőként fog párhuzamosan egész évadot futni a WTCC-ben és a BTCC-ben is.
Dominique Heintz, az SLR csapatfőnöke és társalapítója így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: „Örülünk, hogy folytatjuk ezt a kalandot Tommal. Az első velünk töltött szezonja igazán sikeres volt. Hamar beilleszkedett a csapatba, és hozta magával a szakágban szerzett óriási tapasztalatát és a sebességét. Ambiciózus pilóta, aki szeretne felállni a dobogó legfelső fokára az összetettben is. Mindene meg is van ahhoz, hogy elérje ezt a célt, ahogy ezt a múltban is megmutatta, különösen a Citroën C-Elysée volánja mögött. A WTCC/BTCC-s kombinált programja érdekes kihívás, de mi szeretjük az ilyeneket, és csak támogatni tudjuk őt ebben” – fogalmazott Heintz.
 
Chilton ezzel a túraautó-világbajnokság 2017-es felállásának első, teljesen hivatalosan megerősített tagja lett – igaz, azt gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy Bennani is marad az alakulatnál. A hírek szerint a harmadik privát Citroënre John Filippi tűnik a legesélyesebbnek, s kérdés, hogy a gyárilag kivonuló franciák többi autójára lecsap-e más istálló vagy esetleg az SLR indítana még egy vagy két kocsit.

Fotók: SLR
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: