WTCR

Catsburg 28 ezreddel elcsente a pole-t Michelisz elől, Tassi a 23.

Bár szinte végig a BRC Hyundai magyarja vezetett az első Slovakia Ring-i időmérőn, végül holland márkatársa zsebelte be a rajtelsőséget az Alfa Romeók és a Cuprák előtt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A rendhagyó időrendnek köszönhetően már péntek kora délután sor került a WTCR első szlovákiai időmérőjére, amely a vasárnapi első futam rajtsorrendjéről volt hivatott dönteni. Michelisz Norbert rögtön a félórás tréning elején bekezdett, a hétvége során elsőként ment 2:10 alá, ezzel az élre állt. A hajrában még gyorsulni is tudott a magyar pilóta, ám végül ez sem volt elég a pole-hoz, márkatársa, Nicky Catsburg ugyanis 28 ezreddel lenyomta őt, így ő szerezte meg a rajtelsőséget.
 
A két Hyundait Alfa Romeók és Cuprák követték a sorban Ma Qinghua, Daniel Haglöf, Tom Coronel és Kevin Ceccon révén. A bajnokságot vezető Nestor Girolami csak 11. lett, a címvédő Gabriele Tarquini pedig mindössze a 13. helyre kvalifikálta magát. Ami pedig a másik magyar pilótát illeti: Tassi Attila egyelőre a sor végén szerepel, az első futamot a mostani eredmény értelmében a 23. pozícióból kezdheti majd meg. A Lynk & Cók látványosan szenvednek egyelőre, három versenyzőjük zárja a sort. A program még ma folytatódik a második időmérővel.
 
Az 1. időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások