Supersport

Caricasulóé az első nap, Krummenacher nagyot esett

A BARDAHL Evan Bros. yamahásainak párharcáról szóltak már a pénteki edzések is Portimaóban, míg a magyarok közül Sebestyén Péter a 13., Györfi Alen a 24. helyről várhatja a folytatást.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Két háromnegyed órás szabadedzés volt a menü pénteken a Supersport-világbajnokság szereplői számára Portimaóban. Az első tréningen Randy Krummenacher zárt az élen, méghozzá annak ellenére, hogy egy elég nagy bukást mutatott be, amely során kisebb térdhorzsolásokat és zúzódásokat szenvedett. A körözést így is folytatni tudta, az első helyet viszont nem tudta megtartani délután, azt ugyanis elcsente előle a csapattárs Federico Caricasulo. A két fő vb-esélyes mögött Jules Cluzel lett a harmadik, de az ő lemaradása is már fél másodpercen felüli volt az olaszhoz képest, majd jött legjobb nem-yamahásként Ayrton Badovini.
 
A magyar színeket az előző hétvégékhez hasonlóan két motoros is képviseli. Közülük a CIA Landlord Insurance Hondát erősítő Sebestyén Péter szerepelt jobban, ő ugyanis a 13. legjobb időt érte el az összesített eredménytáblázaton. A Team Toth Yamahájával versenyző Györfi Alen délelőtt még nagy lemaradással utolsó lett, a második edzésen viszont sokat gyorsult, s végül a 24. helyről várhatja a folytatást szombaton.
 
A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások