Superbike

Camier szerint időbe telhet, mire javulni tud a Honda

Először mérhette össze erejét a többiekkel a Phillip Island-i teszten a Moriwaki Althea Honda: brit versenyzőjük jól érezte magát a motoron, de tisztában van vele, hogy még sokat kell fejlődniük.
2002 után van jelen ismét gyári támogatással a HRC, amely azonban nem eddigi partnerét, a Ten Katét választotta, hanem a Moriwaki és az Althea együttműködéséből létrejövő alakulatot. A csapat mindkét januári európai tesztet kihagyta, helyette különböző ázsiai helyszíneken – a jelentések szerint többek között Buriramban – igyekezett felkészülni a 2019-es szezonra. A Phillip Island-i kollektív gyakorláson aztán már jelen volt a Leon Camier, Ryuichi Kiyonari duó: előbbi bő egy másodperces hátránnyal a 13. lett, míg utóbbi további négy tizeddel elmaradva a 15. pozíciót szerezte meg kedden.
 
Camier ugyan bizakodó volt a CBR1000RR teljesítménye kapcsán, azt a brit is elismerte, hogy több időre van szükségük a felzárkózáshoz: „Rendkívül keményen dolgozunk a motor különböző részein, kezdve az elektronikától a vázbeállításokig” – idézi szavait a Motorsport.com. „Egyáltalán nem érzem rosszul magam a motoron, de továbbra is keményen kell dolgoznunk a beállításokon. Fontos, hogy módszeresen dolgozzunk, mert biztosra kell mennünk, hogy minden változtatás a helyes irányba visz minket. Rengeteg erőssége van a gépnek, kellemes vele motorozni, nagyon stabil. Roppant keményen dolgozik a csapat, és biztos vagyok benne, hogy javulni fognak a dolgok, még ha ez egy kis időt is vesz idénybe.”
 
A Superbike-világbajnoki mezőnybe 2009 után visszatérő Kiyonari így értékelte a kétnapos ausztráliai tesztet: „Kedden jobban éreztem magam, mint előző nap. Különösen délelőtt, amikor a felfüggesztési és elektronikai beállításokkal foglalkoztunk, azonnal jobb lett az érzés. Természetesen még kissé messze vagyunk az elejétől, de összességében elégedett vagyok a fejlődésünkkel. Délután voltak problémáink a tapadással, de végül sikerült megoldanunk, még ha nem is javítottunk a délelőtti eredményünkön. Rendkívül motivált vagyok, hogy tovább fejlődjek, és tudom, hogy sokat kérek a csapattól, ezért szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a kemény munkáért és az erőfeszítésekért.”
 
Fotó: Honda Racing


Hozzászólások