MotoGP

Camier szerint a Iodaracing kihagyja az első sepangi tesztet

Leon Camier a motogp.com weboldalnak nyilatkozta elárulta, hogy új csapata, a Iodaracing minden bizonnyal nem fog részt venni a február 4-től 6-ig tartó első sepangi teszten. A brit motoros tudja, hogy rengeteg tanulnivalója van még az idénykezdet előtt, de magabiztosan várja a rajtot, amely annak is köszönhető, hogy a szerelői nagyrészt ugyanazok lesznek, mint az előző években.
Leon Camier volt az utolsó, akinek biztossá vált a helye a MotoGP 2014-es rajtrácsán: a brit a Iodaracing versenyzője lesz Danilo Petrucci mellett, s egy ART-motor nyergében debütálhat majd a királykategóriában. A márka és a gép sem lesz ismeretlen a pilóta számára, hiszen korábban két évig Apriliával versenyzett a Superbike világbajnokságon, mielőtt 2012-ben átigazolt volna a Crescent Suzukihoz, ahonnan Eugene Laverty és Alex Lowes érkezése miatt távoznia kell, ráadásul az ART-motor alapja az az RSV4 Superbike, amelynek nyergében több dobogós helyezést is szerzett a versenyző. A Iodaracing számára viszont új lesz a felállás, hiszen 2013-ban még Suter-BMW-vel versenyeztek, s Camier szerint ráadásul az új versenygép kipróbálása is csúszni fog: „Azt hiszem, a terv az, hogy a csapat nem lesz jelen az első teszten Sepangban, csak a másodikon, február végén” – árulta el a motoros a motogp.com weboldalnak adott nyilatkozatában.
 
A brit ugyanakkor azt is elmondta, hogy ennek ellenére nagyon izgatott az előtte álló kihívások miatt: „Sok mindent várok már. Természetesen vezettem már Apriliát korábban, de a motor azóta sokat változott, és sok dologhoz kell hozzászokni, mint például a gumikhoz, a fékekhez és minden máshoz. Nagyon izgalmas lesz, de jelenleg csak edzhetünk és készülhetünk a tesztre. Nyilvánvalóan sokat kell még tanulnom, de eléggé magabiztos vagyok a szezonnal kapcsolatban. Ugyanaz a technikusom, mint az előző években – akivel a brit Superbike bajnoki címet is nyertem –, s a főszerelőm személye sem változott” – fogalmazott a versenyző. Arra a kérdésre, hogy milyen erősnek gondolja előzetes az ART-t annak fényében, hogy az előző évadokat dominálta a CRT-kategóriában, így felelt Camier: „Amíg az Open kategóriás Hondák és Yamahák, valamint Barbera Avintia Kawasakija ellen kell versenyzünk, igazán nehéz megmondani, hol is fog állni a motorunk versenyképesség szempontjából.”


Hozzászólások