Superbike

Camier bordatörést szenvedett aragóniai bukása során

A Red Bull Honda csapata szombat este közleményben erősítette meg, hogy a brit motoros állapota stabil a Superbike-vb első spanyolországi versenyén történt ijesztő balesete után.
Szeretnél élőben szurkolni Michelisz Norbinak, a Zengő Motorsport pilótáinak, Nagy Norbinak és Szabó Zsoltnak, valamint a szabadkártyásként induló Tassi Attilának és Nagy Daninak a Hungaroringen? Akkor rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a WTCR hazai futamára!

Leon Camier két társával, Jordi Torresszel és Lorenzo Savadorival rögtön a szombati futam elején bukott, a hármas baleset miatt piros zászlóval félbe is szakították a körözést. A legrosszabbul a hondás járt, akit már a pálya szélén is ápolni kellett, majd az alcanizi kórházba szállították, ahol további vizsgálatokon vett részt.
 
A Red Bull Honda alakulata aztán szombat este közleményben erősítette meg, hogy a brit versenyző zárt mellkasi sérüléseket szenvedett az aragóniai esése során: egész pontosan három bordája tört el, emellett a tüdője is zúzódott kissé. Ám ami a legfontosabb: a csapat közleménye szerint stabil Camier állapota, és eszméleténél van a versenyző, aki természetesen nem lesz ott a vasárnapi második futam rajtrácsán.

Fotó: Red Bull Honda


Hozzászólások