MotoGP

Cadalora: „Csakis a mi hibánk, ha Valentino nem nyer”

A „Doktor” pálya széli segítője biztos benne, hogy mihelyst megkapná a megfelelő technikát a Yamahától és a csapattól, a 39 éves versenyző ismét harcba tudna szállni a győzelmekért.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Immár 22 verseny óta tart a Yamaha és így természetesen Valentino Rossi nyeretlenségi szériája, amely a hangvillások számára a leghosszabb ilyen sorozat ebben az évezredben. Az olasz motoros és csapattársa, Maverick Vinales is hosszú ideje hangoztatja, hogy főként az elektronika terén vannak lemaradásban, amely elsősorban a kigyorsításokon és a hátsó gumi tapadása terén okoz problémákat. Luca Cadalora, a kilencszeres világbajnok pálya széli segítője szerint azonban Rossi azonnal visszatalálna a győztes útra, ha erre alkalmas technikát kapna maga alá:

„Amíg versenyképes vagy és élvezed a motorozást, folytatnod kell, és Valentino még mindig imádja ezt. De ehhez a futamgyőzelmek is hozzátartoznak” – nyilatkozta a kisebb kategóriákban három vb-címet szerző Cadalora a motogp.com weboldalnak. „Ha szeretnél világbajnokságot nyerni, ahhoz futamokat is kell. Persze jó dolog a dobogón állni, de a győzelem teljesen más. Mi csapatként minden hétvégén megpróbáljuk a lehető legjobb motort adni neki. Olykor ez nem elég a győzelemhez, de ez csakis a mi hibánk. Amint a megfelelő motort adjuk neki, nyerni fog.”

Cadalora a jelenlegi pozíciójáról is beszélt: „Ha segíteni tudsz egy versenyzőt abban, hogy gyorsabb legyen, az egy jó érzés. Próbálok a „külső szeme” lenni, elmondom, mit látok. A visszatérésem Valentinónak köszönhető, mert három éve Misanóban találkoztunk a pályán, és azóta úgy érezte, hogy hasznos lehetek. Én lettem a segítője, amit nagyon szeretek. Nem tudtam, hogy működni fog-e a dolog, annak idején, amikor én motoroztam, sosem gondoltam volna, hogy másnak kellene néznie engem. Tetszik, hogy most a pálya szélén állok, de fejben igazából a motoron ülök. Ez hasonló érzéseket ad, mint amikor még versenyeztem.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások