Formula-E

Budapesti verseny iránt érdeklődik a Formula-E

Először ismerték el hivatalosan is, hogy lenne szándék a Budapest ePrix naptárba vételére: maga Alejandro Agag, az elektromos széria vezetője erősítette meg, hogy zajlanak az egyeztetések a fővárossal.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Amióta csak elindult a Formula-E 2014-ben, rendre voltak találgatások, hogy esetleg Budapest bekerülhetne-e a versenynaptárba. Az ihletet részben a már évek óta megrendezett Nagy Futam adta, hiszen az elektromos sorozat futamait is nagyrészt városi pályákon rendezik. Néhány hónapja már felröppent a hír, hogy megvalósíthatósági tanulmány készült a Budapest ePrix kapcsán, most pedig újabb gellert kaptak a találgatások azok után, hogy a szerdai Nagy Futamon első ízben egy FE-autó is bemutatózni fog Jerome d’Ambrosióval a volánnál.

Vélhetően ennek kapcsán kereste meg az Autosport.com is Alejandro Agagot, a Formula-E első emberét, aki elismerte, hogy zajlanak a tárgyalások Budapesttel. „Igen, egyeztettük Budapesttel, ez biztos. Szeretném, ha versenyeznénk ott” – jelentette ki Agag, akinek annak kapcsán sincs kételye, hogy Magyarország képében egy olyan helyszínre érkezne meg a bajnokság, ahol a Formula-1-nek több évtizedes hagyománya van: „Montreal esetén is ez volt a helyzet. Ahogy azt már elmondtuk, nem riválisokként látjuk egymást, kompatibilisek vagyunk egymással.”

Agag hozzátette: a mai Nagy Futamon való bemutatót a főszponzoruk, az ABB szervezte. És még mielőtt valaki biztosra venné a Budapest ePrix megrendezését, azt is hozzá kell tenni, hogy nemrég Bécs is felmerült lehetséges helyszínként – igaz, ott a hírek szerint egy hasonló bemutató elmaradt, Agag pedig úgy fogalmazott, hogy ott „időre lenne szükség, hogy felkészüljenek”. A Formula-E kapcsán egyébként érdekesség, hogy sajtóhírek szerint a hetedik, 2020/2021-es idénytől kezdődően hivatalos FIA világbajnoki rangra léphet a széria (jelenleg az F1, a WRC, a WEC és a WRX bír ilyen státusszal), szóval elképzelhető, hogy a budapesti futam már világbajnoki versenynek számítana.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások