MotoGP

Bradl: „Rengeteget tanultam Marqueztől”

A Honda tesztpilótája az elmúlt tesztek alatt nem panaszkodhatott arra, hogy munkanélküliségre van ítélve. Öt nap alatt rengeteg kört tett meg, és úgy érzi, a sepangi napok alatt brutális terhelésnek volt kitéve. Nem titkolja, kihasználta a lehetőséget, hogy együtt dolgozhatott az aktuális MotoGP-világbajnokkal, Marc Marquezzel.
Az elmúlt napokban bizony nem pihenhettek sokat a 2019-es vb-szezonra készülő csapatok. A Hondánál azonban nemcsak a versenyzők, hanem a tesztpilótáknak akadt bőven munka, és Stefan Bradl elismerte, a maláj forróságban az elmúlt két hét bizony brutális terhelést jelentett a számára. A 29 éves motoros ugyanis öt napon keresztül tesztelte a Honda idei versenygépét, és a beállítások terén sikerült is előrébb lépnie a csapatnak. Bradl egyébként a sérült Jorge Lorenzót helyettesítette a háromnapos hivatalos teszten, és mivel Marc Marquez a vállműtétje miatt még nem tudott teljes értékű munkát végezni, így az elvégzendő munka nagy része a német versenyzőre várt.

„Nem titok, elképesztően megterhelő napok vannak mögöttem, hiszen ilyen körülmények között öt napon át tesztelni egy MotoGP motort, az bizony nem egyszerű. Több mint 250 kört tettem meg, és kijelenthető, sikeres napokon vagyunk túl, igaz, ilyen körülmények között ennyit még nem ültem motoron. Ugyanakkor az első pillanattól kezdve remekül éreztem magam, és a rengeteg adat alapján előrébb léptünk. Most már megvan az az alap, amire majd év közben építkezhetünk” - állította Bradl.

Maga a csapat is nagyon elégedett volt a 2011-es Moto2-es világbajnok munkájával, és nagyon úgy tűnik, ebben a szezonban kulcsszerep vár rá. Mindenesetre az, hogy Marc Marquezzel dolgozhatott a sepangi teszt alatt, külön élmény volt a számára.

„Félelmetes volt látni, ahogy Marc dolgozik. Sokat tanultam tőle, és rájöttem, nem véletlen, hogy a csapat is ilyen magas szinten teljesít. Minden lépését előre megtervezi, és folyamatos összhangban dolgozik a csapata valamennyi tagjával. Hasznos volt számomra az együtt töltött három nap, és bízom abban, hogy ezeket majd később versenyzőként is kamatoztathatom” - közölte a 29 éves német motoros.

Fotó: MotoGP.com


Hozzászólások