Jegyek

Bradl Misanóban is egyedül versenyez – de mi lesz utána?

Superbike
Bradl Misanóban is egyedül versenyez – de mi lesz utána?
2017.06.15. 11:16
A doningtoni után a szezon második olaszországi versenyhétvégéjére sem talált helyettest a japán gyártó a néhány hete elhunyt Nicky Hayden helyére, s elképzelhető, hogy csak a nyári szünetet követően láthatunk ismét két Fireblade-et a mezőnyben.
 
Imádod a motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha ez a kettő igaz rád, és szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, akkor jelentkezz hozzánk gyakornoknak! Részletek ide kattintva. (x)

Nicky Hayden májusban vesztette életét egy közúti balesetben: kerékpározás közben ütötte el őt egy autó, amely során súlyos agyi és mellkasi sérüléseket szenvedett, amelyekbe öt nap után belehalt. Csapata, a Red Bull Honda a Superbike-világbajnokság doningtoni hétvégéjére nem nevezett meg helyettest, így ott Stefan Bradl egyedül képviselte az istálló színeit.
 
Nos, a japán gyártó mostanáig sem talált senkit a korábbi MotoGP-világbajnok helyére, így a német versenyző az előttünk álló hétvégén sorra kerülő misanói versenyen is egyedüli hondásként fog majd szerepelni. Különösen nehéz hétvége vár az alakulatra, hiszen Hayden nem messze az olaszországi pályától szenvedte el halálos kimenetelű balesetét.
 
A nagy kérdés, hogy mi lesz ezek után. Misanót követően néhány hét múlva Laguna Secába látogat a Superbike-vb mezőnye, s a SpeedWeek.com szakoldal szerint Jake Gagne ideális választás lehetne arra a fordulóra. A 23 éves motoros ugyanis az amerikai Superbike-bajnokságban épp egy Fireblade SP2-vel versenyez, azaz ismeri a modellt, amellyel a világbajnokságon is mennie kellene.
 
A BikeSportNews.com hírportál viszont nem tartja valószínűnek ezt a forgatókönyvet: sokkal esélyesebb, hogy majd csak a nyári szünet után kap új csapattársat Stefan Bradl. Az esélyesek között lehet a Honda MotoGP-s csapatának tesztpilótája, Hiroshi Aoyama is, míg David Emmett, a Motomatters.com szakírója úgy tudja, nem kizárt, hogy olyan motoros kap lehetőséget, aki már eleve a WSBK-ban versenyez. Korábban az MV Agustánál szereplő Leon Camier nevét hozták ezzel szóba, ám azóta elcsendesültek ezek a pletykák.

Fotó: Red Bull Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: