MotoGP

Angel Nieto Team: „Fontolóra vesszük a Yamahát is”

Azzal, hogy a Tech3 csapat KTM-ekre vált, a Yamahának új szatellit csapat után kell néznie. A jelöltek között ott lehet az Angel Nieto Team is, a csapatvezető, Gino Borsoi azonban leszögezte, hogy az elsődleges céljuk a hosszabbítás a Ducatival.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Nagy hullámokat vert a Tech3 csapatának bejelentése, mely szerint a 2019-es szezontól már a KTM partnereként szerepelnek a MotoGP-ben. Ugyanakkor két Yamaha motor elérhetővé vált más csapatok számára, így rögtön felmerül a kérdés, hogy azt a két gépet melyik alakulat kapja majd. A Marc VDS és az Angel Nieto Team nyilvánvalóan ott van a jelöltek között, de az Avintia is esélyes, hogy megörökölje a hangvillások masináit. Közben azt sem szabad elfelejteni, hogy a Suzuki és az Aprilia is fontolgatja privát csapatok indítását a királykategóriában, a lehetőségek tehát adottak.
 
Gino Borsoi, az Angel Nieto Team vezetője maga is meglepődött a Tech3 döntésén, a szakításról csak pletykaszinten hallott a tavalyi évben. Ugyanakkor örül annak, hogy ennek köszönhetően egy új ajtó nyílt ki előttük és talán lehetőségük lesz tárgyalni a Yamahával. „Egyelőre semmi ilyesmi nem történt” – szögezte le az olasz szakember, akinek szavait a Motomatters.com idézi. „A sajtó egy lépéssel előttünk jár, amikor arról beszél, hogy van esélyünk megszerezni a Yamahákat. Az elsődleges célunk az, hogy hosszabbítsunk a Ducatival, elégedettek vagyunk az együttműködéssel, a motor jó, nincs semmi okunk a váltásra.”
 
„Nyilván a Yamaha is egy nagyszerű versenygép, szóval lehetséges, hogy tárgyalni fogunk velük is. De nem hiszem, hogy mi lennénk az elsőszámú kiszemeltjük, úgy gondolom, hogy a Marc VDS már megkereste őket. Ők valószínűleg szeretnék lecserélni a Hondát egy másik beszállítóra, mi azonban csak Katarban kezdünk egyáltalán tárgyalni bárkivel is.”
Borsoi rávilágított Carmelo Ezpeleta azon tervére is, hogy minden gyári alakulatnak legyen egy privát csapata. Szerinte lehetséges, hogy ez hamarosan megvalósul, a közeljövőben nagy mozgolódás várható a privát csapatok háza táján.
 
Az amúgy sem egyszerű szituációt a Sky VR46 alakulat érkezése kavarhatja meg még jobban. Könnyen előfordulhat, hogy Valentino Rossi visszavonulása után a csapat élére áll és az együttes a királykategóriában fog versenyezni, több mint valószínű, hogy a Yamaha partnereként. Amennyiben ez két év távlatában történik meg, az Angel Nieto Team számára semmiképpen sem érné meg a szerződés a „hangvillásokkal”, Borsoi szerint a váltás csak egy hosszú távú projekt esetében lenne kifizetődő. Persze az sem kizárt, hogy egy gyártónak több szatellit csapata is legyen.
 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások