Supersport

Bódis Richárd Magny-Cours-ban bemutatkozhat a Supersport-vb-n

Miután több versennyel a szezon vége előtt megnyerte az Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriáját, a fiatal motoros a Pirelli felkérésére rajthoz állhat a Supersport-vb franciaországi futamán.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Bódis Richárd a 2019-es szezonban az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában versenyez, nem is akármilyen eredményekkel: eddig hét futamgyőzelmet és egy második helyet szerzett. Ezzel már négy versennyel az idény vége előtt bebiztosította a bajnoki címét, teljesítménye pedig nem is maradt észrevétlen.

Kedden ugyanis kiderült, hogy eredményei felkeltették a Pirelli figyelmét is, az olasz gumigyártó pedig felajánlotta Ricsinek, hogy elindulhat a Supersport-világbajnokság magny-cours-i állomásán. „Egy R6-os Yamahát készítenek fel a számomra, az első közös teszten már túl is vagyunk, és a szeptemberi futamig még több alkalommal lesz lehetőségem gyakorolni a felkészülés során ezzel a motorral” – nyilatkozta Bódis az MTI-nek.

A 24 éves motoros célja saját elmondása szerint a pontszerzés lesz Franciaországban, hosszabb távon pedig abban bízik, hogy kiérdemelhet egy állandó ülést a WSSP-ben. „Ütőképes csapat áll mögöttem, bízom a jó eredményben, és természetesen abban, hogy olyan teljesítményt tudok majd nyújtani, amellyel kiérdemlem a bizalmat jövőre egy teljes világbajnoki szezonra” – fogalmazott Ricsi.

A Superbike-paddock nem lesz ismeretlen számára, hiszen korábban az azóta megszűnt betétsorozatban, a European Junior Cupban szerepelt, ráadásul dobogós pozíciót is szerezve az összetett tabella hetedik helyén zárt. Mostani Supersport-világbajnoki vendégszereplése azt jelentheti, hogy ha minden marad a jelenlegi állás szerint, akkor a PTR Hondánál vitézkedő Sebestyén Péterrel és a Team Toth színeit képviselő Györfi Alennel együtt három magyarért szoríthatunk majd a szeptember végi magny-cours-i futamon.

Forrás: MTI; Fotó: Bódis Richárd Facebook


Hozzászólások