MotoGP

Bizakodnak a yamahások, de tartanak az esőtől

Annak ellenére, hogy Valentino Rossi és Maverick Vinales is bizakodva várja a soron következő versenyt, hiszen a francia pálya általában kedvez a hangvillások gépeinek, mégis mindketten megemlítették a nyilatkozatukban, hogy a jelenleg péntekre és szombatra jósolt eső még nagy galibákat okozhat.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Egészen jó szezont teljesít a kilencszeres világbajnok Valentino Rossi, hiszen a két második helye mellett sem számít csúfos eredménynek a katari ötödik, valamint a jerezi hatodik helye. A „Doktor” tavaly ráadásul dobogóra állhatott a Francia Nagydíjon, és most elmondta a csapat sajtóközleményében, hogy ismét bizakodva várja, hogy a Yamahának kedvező aszfaltcsíkon versenyezhessen: „Nagyon szeretem a Le mans-i pályát, hiszen a Yamaha nagyon versenyképes rajta. A jerezi teszt elég pozitív volt számunkra, és szerintem a Francia Nagydíj hétvégéjén is lesz mit kipróbálnunk. A célunk az, hogy egy jó hétvégét teljesítsünk. Már az első szabadedzéstől kezdve gyorsak akarunk lenni. Reméljük, hogy az időjárással nem lesz gond, és akkor megmutathatjuk a bennünk rejlő teljes potenciált. Én mindenképpen vissza akarok térni a dobogóra, és ezért mindent megteszünk a csapattal.”

Bár a tavalyi év során Maverick Vinalesnek nem jött ki a francia verseny során a lépés, a jerezi dobogó után bizakodva várja a soron következő viadalt: „A Spanyol Nagydíjon elért harmadik hely magabiztosságot ad, és most elég pozitív vagyok. Nagyon kedvelem a franciaországi aszfaltcsíkot, hiszen a pályafutásom néhány legjobb eredményét ott értem el. A cél, hogy az élen motorozzak majd. Azt nagyon remélem, hogy az időjárás nem szól közbe, mert akkor Le Mans nagyon ki tud szúrni az emberrel. Austinban viszont szerencsére az esővel sem volt gondunk. Kíváncsi vagyok, hogy itt mire lehetünk képesek.”

Massimo Meregalli, a Monster Yamaha csapatmenedzsere szintén jó hétvégét jósol a két gyári versenyzőnek: „Egy kis javulást elértünk Jerezben, de még ki kell próbálnunk élesben is mindent. Le Mans általában kedvez nekünk, szóval ki kell használnunk a hétvégét és minél jobb eredményt kell elérnünk. Tudom, hogy Maverick és Vale is nagyon gyorsak itt, szóval remélhetőleg mindketten versenyképesek lesznek és a mezőny elején harcolhatnak majd.”

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások