Formula-E

Birdöt megbüntették, Mortara örökölte a győzelmet (videó!)

Ahogy arra számítani lehetett, a pályán elsőként célba érő brit öt másodperces büntetést kapott, amiért meglökte André Lotterert a hajrában, aki emiatt kiállni kényszerült, így a Venturi pilótája saját maga és csapata első sikerét szerezte.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Újabb drámai befutót produkált a Formula-E mezőnye Hongkongban: az addig vezető André Lotterert hátulról meglökte a keményen támadó Sam Bird, aminek következtében megsérült az abroncs a német autóján, így kénytelen volt kiállni. A brit elsőként ért célba, ám azonnal vizsgálni kezdték az incidenst, néhány óra után pedig kiderült, hogy nem is úszta meg szankció nélkül a történteket: a Virgin versenyzőjét öt másodperces büntetéssel sújtották, ezzel egészen a hatodik helyig csúszott vissza.
 
A győzelmet ezzel Edoardo Mortara örökölte meg, aki először nyert az elektromos szériában, sőt ugyanez igaz csapatára, a Venturira is. Lucas di Grassi lépett elő a dobogó második, Robin Frijns pedig a harmadik fokára, míg Daniel Abt lett a negyedik, Felipe Massa pedig az ötödik. Ami az összetett tabellát illeti: Bird még így is vezet öt forduló után, előnye azonban jóval kevesebb a vasárnap nullázó Jerome d’Ambrosio és az Audi brazilja előtt. Alább mutatjuk videón a szóban forgó esetet az utolsó előtti körből:
Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások