Jegyek

Bird duplázott New Yorkban, Di Grassi megfelezte hátrányát

Formula-E
Bird duplázott New Yorkban, Di Grassi megfelezte hátrányát
2017.07.16. 20:12
Bár a rajt után még Felix Rosenqvist megelőzte őt, végül a pole-ból induló brit tudott nyerni a vasárnapi versenyen is, megelőzve a Mahindra párosát. Di Grassi lemaradása tíz pontra olvadt az amerikai fordulót kihagyó Buemivel szemben.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

A szombati futamot megnyerő Sam Bird rajtolhatott a pole-ból a New York ePrix vasárnapi versenyén, ám ahogy tegnap, ezúttal is a második kockából induló pilóta ragadta magához a vezetést: Felix Rosenqvist elment a brit mellett. A rajt után óriási tülekedés alakult ki a szűk visszafordítókban, többek között Jean-Eric Vergne és Maro Engel autója is megsérült, mindkettejüket kiintették a felügyelők a bokszba emiatt.
 
Rosenqvist nem tudott elszakadni Birdtől, sőt Nick Heidfeld is felzárkózott rájuk. A brit aztán egy sárga zászlós szakaszt követően megelőzte a Mahindra fiatalját, ezzel visszavette a vezetést. Bird viszont már némileg ellépett a Rosenqvist, Heidfeld párostól, miközben eggyel hátrébb a kilencedik kockából startoló Lucas di Grassi folyamatosan tört előre a mezőnyben: a táv harmadánál már az ötödik pozícióban haladt.
 
A kötelező autócserék nagy részére egy teljes pályás sárga zászlós etap során került sor, így az nem kavarta meg az élmezőny sorrendjét – igaz, Rosenqvist közelebb került Birdhöz. A DS Virgin versenyzője azonban ismét le tudta szakítani magáról a svédet, hátrébb viszont azért volt akció: Antonio Felix da Costa például a Loic Duval elleni heves védekezés során pördült meg az egyik hajtűben.
 
A verseny utolsó szakaszában helyet cserélt a két Mahindra, Birdöt azonban Heidfeld sem tudta elkapni, a brit pilóta így duplázni tudott New Yorkban. Rosenqvist a végén még visszavette a második helyet német kollégájától, a Mahindra viszont így is kettős dobogónak örülhetett – pedig a Sebastien Buemit helyettesítő Pierre Gasly majdnem megelőzte Heidfeldet, míg Di Grassi ezúttal ötödikként zárt, ezzel megfelezte hátrányát svájci ellenfelével szemben, így tízpontos hátránnyal utazhat a két hét múlva esedékes, ugyancsak duplafordulós montreali fináléra.
 
A vasárnapi futam végeredménye:

Fotó: Formula-E Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: