Formula-E

Bird a bokszutcai incidens ellenére is a pole-ban

A Virgin Racing brit pilótájának autójába a kvalifikáció csoportkörének végén csúszott bele csapattársa, a Superpole-ban azonban így is 46 ezreddel lenyomta a címvédő Jean-Eric Vergne-t.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A két, Robin Frijns és Mitch Evans által utalt szabadedzés után délben már az időmérő edzésre került sor a Formula-E marrakeshi állomásán. Az első csoportban rögtön a bajnokság öt éllovasa gurult pályára, közülük az első futamot megnyerő Antonio Felix da Costa volt a leggyorsabb, megelőzve a címvédő Jean-Eric Vergne-t.

A második ötösben induló Sebastien Buemi aztán hátrébb szorította a BMW-st, majd Sam Bird volt az, aki átvette tőle az első helyet. A bokszbejáratnál aztán a brit vétlenül belekeveredett egy furcsa incidensbe: Tom Dillmann ment neki Frijns autójának, aki így belecsúszott csapattársa Virginjébe. Pár másodperccel előtte Stoffel Vandoorne is bajba keveredett, az F1-ből érkező belga alatt megállt a HWA gépe.

Az utolsó csoportban hajtott pályára a Formula-E-s bemutatkozását ezen a hétvégén megejtő Pascal Wehrlein, s egy ideig úgy tűnt, hatodik helyen épp becsusszan a Superpole-ba, ám végül Alexander Sims kiszorította onnan. Így Bird, Buemi, Sims, Da Costa, Vergne és Evans kvalifikálta magát az idei évtől már hat pilótát felvonultató végjátékba.

A Superpole-t sokáig Vergne vezette, ám az utolsóként érkező Bird lenyomta a franciát, így a Virgin Racing pilótája zsebelte be a pole-t – úgy, hogy fél órája még hátulról nekimentek az autójának! A második sorba Da Costa és Buemi fért be – igaz, előbbit vizsgálja még a felügyelőség. A Marrakesh ePrix 16 órakor startol, s az Eurosport 1 élőben közvetíti.

Az időmérő végeredménye:

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások