Egyéb autósport

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját – fotók!

Hétfő délután leplezte le a McLaren a #66-os rajtszámú gép dizájnját, amellyel a spanyol pilóta másodjára kísérli meg megnyerni a legendás 500 mérföldes viadalt, s ezzel teljesíteni a tripla koronát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Azt már hónapok óta tudjuk, hogy Fernando Alonso 2017 után idén ismét rajthoz áll az indianapolisi 500 mérföldes versenyen, méghozzá a Carlin Racinggel összeálló McLaren képviseletében. A wokingiak most le is rántották a leplet az autóról, amelynek színvilága gyakorlatilag teljes mértékben megegyezik az F1-es autójuk narancs-kék dizájnjával. A kétszeres F1-es világbajnok spanyol a #66-os rajtszámot fogja viselni a májusi viadalon, amellyel a McLaren első, 1972-ben Mark Donohue révén aratott Indy 500-as győzelmének állítanak emléket.
 
Íme, néhány fotó az autóról, amellyel ha Alonso győz, az autósport történetében másodikként gyűjti be a tripla koronát (a monacói F1-es nagydíj és a Le Mans-i 24 órás tartozik még ide, és eddig csak Graham Hill tudta mindhárom ikonikus futamot megnyerni):

Fotó: McLaren


Hozzászólások