Jegyek

Bejelentették a Repsol Honda új csapatmenedzserét

MotoGP
Bejelentették a Repsol Honda új csapatmenedzserét
2018.01.12. 09:17
Ahogy arra számítani lehetett, Alberto Puig veszi át a novemberben távozó Livio Suppo helyét a MotoGP élcsapatának élén. A szakember mindeközben a Dornánál betöltött állását is megtartja.
 
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk! (x)

Livio Suppo nem sokkal Marc Marquez újabb világbajnoki címe után jelentette be, hogy távozik a Repsol Honda csapatmenedzseri pozíciójából. Az istállót is váratlanul érte a szakember döntése, így nem nevezett meg rögtön utódot, ám az első pillanattól fogva Alberto Puig tűnt a befutónak, s ma végül be is jelentették, hogy ő érkezik Suppo helyére.

Puig versenyzői karrierje során több évet lehúzott az 500 köbcentis kategóriában is, sőt egy futamgyőzelmet is szerzett, majd a bukósisak szögre akasztása után menedzserként is komoly ismertségre tett szert: többek között Toni Elias, Casey Stoner és főleg Dani Pedrosa kezdeti karrierjét is ő egyengette. Az elmúlt időben a Dornánál dolgozott az Asian és a Brit Talent Cup sorozatok irányítójaként, s ezt a pozícióját a Repsolnál betöltött funkciója mellett is megtartja.

„Nagyon hálás vagyok a HRC-nek ezért a lehetőségért, amelyet megadott a Repsol Honda csapatával” – nyilatkozta Puig az alakulat közleményében. „A karrierem utolsó 25 évében a Hondához tartoztam: előbb versenyzőként, majd csapatmenedzserként a kisebb kategóriákban, az utóbbi időben pedig az ázsiai tehetségeik révén.”

„Óriási megtiszteltetés, hogy betölthetem ezt a pozíciót a MotoGP egyik legsikeresebb csapatánál, ezért csak arra fogok koncentrálni, hogy a legjobbamat nyújtva megháláljam a bizalmat a Hondának és segítsek elérni a céljaikat. Biztos vagyok benne, hogy a versenyzőink és a csapat is készen fog állni, hogy ismét megküzdjünk a világbajnoki címért – alázattal, de egyúttal komoly eltökéltséggel!”


Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: