Formula-E

Bejelentette első Formula-E-pilótáját a Porsche

Bár csak a következő szezonban csatlakoznak az elektromos széria mezőnyéhez, már most kiderült, hogy a régóta a német márka színeit képviselő Neel Jani vezetheti majd az egyik autójukat.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Már hónapok óta tudni lehet, hogy a Porsche a 2019/2020-as szezonban csatlakozik a Formula-E-hez, ezzel is bővítve az egyre népszerűbb bajnokságban szereplő gyártók számát az idén immár gyári istállóként szereplő BMW vagy épp a szintén jövőre érkező Mercedes mellett. Még egy év hátra van tehát a debütálásukig, azonban az ötödik idény nyitánya előtti napon be is jelentették, hogy Neel Jani lesz az egyik pilótájuk az elektromos sorozatban.

Jani 2013 óta a Porsche gyári versenyzője, s ez már a második alkalom lesz, hogy egyik projektjüknek az elejétől kezdve a tagja: a svájci ugyanis 2014-től a tavalyi kiszállásig a WEC-ben szerepelt a Porschével, ez idő alatt pedig többek között Le Mans-i 24 órást és vb-címet is nyert. A Formula-E sem lesz teljesen ismeretlen a 35 éves pilóta számára, a tavalyi hongkongi idénynyitón ugyanis rajthoz állt a Dragon Racing színeiben, ám miután az alakulat és a Porsche között nem valósult meg komolyabb együttműködés, az évad hátralévő részében José Maria Lopez indult a helyén.

„Nagyon várom már az új feladatot. Sokat jelent számomra, hogy már másodszor lehetek részese egy teljesen új Porsche-programnak az elejétől kezdve. Technikai és vezetői szinten is óriási kihívás elé nézünk, ellenfeleink pedig jóval tapasztaltabbak a Formula-E-ben. Rengeteg munka vár ránk” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Jani, akit a Motorsport.com idéz. Azt egyelőre még nem tudni, ki lesz a csapattársa, de nem kizárt, hogy a Toro Rossótól elküldött Brendon Hartley lesz az, hiszen az új-zélandi továbbra is a Porsche gyári versenyzőjének számít.

Fotó: Porsche Motorsport


Hozzászólások