Superbike

Bautista: „Nagyjából 85 százalékon állhatok a motorral”

Bár a portimaói teszt jobban sikerült a MotoGP-ből érkező spanyol számára, mint a jerezi, azt továbbra sem tudta megmondani a korábbi 125 köbcentis világbajnok, milyen helyezésekért szállhatnak harcba az idény elején.

A november végi és a múlt heti jerezi teszt után Portimaóban folytathatta az ismerkedést a Ducati új V4-es Panigaléjával Alvaro Bautista. Nem volt egyszerű dolga a spanyolnak, hiszen a portugál pályát nem ismerte a MotoGP-ből, így a szintkülönbségeiről hírhedt helyszínnel is meg kellett barátkoznia. A hétfői zárás biztatóan sikerült, hiszen bár Jonathan Rea-től több mint egy másodperccel elmaradt, a tabellán a harmadik helyet foglalta el Bautista. Arra a kérdésre azonban, hogy milyen eredményekért szállhatna harcba, ha másnap rendeznék a szezonnyitót, nem tudott pontos választ adni:

„Nem tudom, mert ezek tesztek, a versenyek meg versenyek. Az egyértelmű, hogy jobban érzem magam, mint Jerezben, de még nem százszázalékosan. Úgy vélem, nagyjából 85 százalékon állhatok a motorral” – idézi Bautistát a BikeSportNews.com szakportál. „És még a gépnek is fejlődnie kell, de úgy gondolom, van is még terünk erre. Ráadásul ez egy új pálya volt, szóval itt még inkább igaz ez. De mi lett volna, ha a második napon verseny van? Nem tudom, milyen helyezésért harcolhattunk volna. Nyilvánvalóan jobb Phillip Islanden kezdeni, azt a pályát jól ismerem.”

Bár még versenyhétvégét nem teljesített a Superbike-ban a spanyol, azt a kérdést is feltették neki, mi jelenti a fő különbséget a MotoGP-hez képest: „A csapattal és a mérnökökkel való munka alapvetően ugyanolyan, a különbséget a motor, a gumik, az elektronika és a fékek jelentik. A Pirellik például nagyon mások, alkalmazkodni kell az általuk nyújtott érzéshez. Vannak előnyei, de hátrányai is, ha összevetjük a MotoGP-s gumikkal. Jobban meg kell értenem őket, főleg hűvös körülmények között, mert akkor rosszabbul érzem magam velük, mint melegben.”

Mindeközben Bautista csapattársa, Chaz Davies továbbra is hátfájdalmakkal küzdött, a brit pedig emiatt a top 10-be sem fért be az eredménylistán. Az elmúlt négy évad során háromszor is vb-ezüstérmesként végző ducatis elmondása szerint fizioterápiás kezelések és pihenés vár rá a Phillip Island-i évadnyitóig hátralévő hetekben, azzal reményei szerint meg tudják szüntetni az izomgörcs által okozott problémákat. Ami pedig a motort és a versenyképességet illeti, így fogalmazott Davies a Ducati közleményében: „Portimao egy újabb pálya volt, ahol alapbeállításokat kellett találnunk a Panigale V4R-hez, miközben én is próbálok teljesen hozzászokni a géphez. Még nem állunk készen, de tovább dolgozunk, és magabiztosan várom a Phillip Island-i kezdést.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások