Superbike

Bautista: „Imola száraz időben is veszélyes, hát még esőben!”

Az Autodromo Enzo e Dino Ferrari az egyik legszebb és leglátványosabb, de a legveszélyesebb pályája a Superbike világbajnokság versenynaptárában. A vasárnapi eső miatt elmaradt a superbike harmadik futama, amivel tökéletesen egyetértett az idén első vereségeit elszenvedő Alvaro Bautista.
Amikor Imolában a szervezők a szakadó eső és a pálya használhatatlanságára való hivatkozással eltörölték a Superbike harmadik, és a Supersport 300-as kategória vb-futamát, azonnal óriási vita indult arról, hogy jó döntés született-e. A szurkolók értetlenül álltak a futamok eltörlése előtt, ugyanakkor a Ducati idei tizenegyszeres futamgyőztese, Alvaro Bautista egyértelműen úgy foglalt állást, hogy jó döntés született.

„Higgye el nekem mindenki, ez a pálya száraz időben is veszélyes, ebben az esőben törölni kellett a futamot. Már akkor megfigyeltem az itteni veszélyes pontokat, amikor teszteltem Imolában, és azonnal felkerestem az illetékeseket, hogy erre felhívjam a figyelmüket. A falak túl közel vannak az aszfalthoz, nincsenek szervízutak, így amikor bukik valaki, a mentőknek a pálya szélén kell elmenniük a baleset helyszínére. A pálya abszolút régimódi, és esőben egyszerűen nem lehet itt motorozni” – állította a spanyol motoros, aki szombaton és a vasárnapi sprintfutamon elszenvedte idei első vereségeit a superbike kategóriában.

Bautista elmondta, nagyon sajnálta a szurkolókat, de meg kell érteniük, hogy a versenyzők biztonsága mindennél fontosabb.

„Nem az volt az igazi gond, hogy vizes volt a pálya, hanem a biztonság hiánya. Versenyeztem én már rosszabb körülmények között is. Tudom, hogy Rea és Haslam például a futam megtartása mellett volt, mert abban bíztak, hogy újabb pontokat tudnak lefaragni a hátrányukból. Nem ettől tartottam, egyszerűen azon az állásponton vagyok, ha biztonságosan lehet versenyezni, akkor azt esőben is megtesszük. Ám itt nem erről volt szó” – jelentette ki Bautista, akinek az előnye még mindig 43 pont a britek négyszeres világbajnoka, Jonathan Rea előtt.

Fotó: Ducati Team


Hozzászólások