Superbike

Bautista: „A Ducati készebb motor volt tavaly”

Csak az eredménysor végén találhattuk a Honda új gyári alakulata spanyol motorosának nevét, aki egyelőre nem is érzi magát eléggé magabiztosan az új versenygép nyergében.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus elején sorra kerülő Cseh Nagydíjon? Rendeld meg jegyshopunkon keresztül a belépődet a MotoGP brnói futamára – január végéig kedvezményes áron!

Miközben Leon Haslam ott volt az élboly közelében a portimaói teszten is, a másik gyári Hondán ülő Alvaro Bautista nagyon elmaradt a legjobbaktól: hétfőn több mint két és fél másodpercet kapott az élen záró Toprak Razgatlioglutól, és csak a helyettes Sandro Cortesét előzte meg a tabellán. A spanyol ennek ellenére nem volt teljesen csalódott, mivel elmondása szerint a munkájuk eleve nem tette lehetővé a gyorskörök hajszolását – minderről a BikeSportNews.com szakoldal hasábjain beszélt:
 
„Elégedett vagyok… Amikor nagy változásokat hajtunk végre a motoron, hogy információt nyerjünk, akkor nyilván nem fogunk rögtön rátalálni ez az érzésre. De hát ilyen munkát kell most végeznünk. Pillanatnyilag igyekszünk jó alapot találni a motorhoz. Lehet, hogy nehezebb, mint amire számítottam, de így kell most dolgoznunk. Rengeteg módosítást eszközöltünk ezen a teszten, és nagyon sok információt gyűjtöttünk a mérnökök számára. Úgy vélem, az ausztrál nyitány előtti két tesztnap rendkívül fontos lesz, mert a mostani két nap után – Jerezben képtelenség volt érdemben dolgozni – azon kell dolgozniuk a gyárban, hogy megadják nekem, amit kértem. Fontos lesz az a teszt.”
 
Bautista számára nem ismeretlen a szituáció, hogy egy vadonatúj projekt vadonatúj motorjával kell ismerkednie: „Hasonló a helyzet, mint tavaly télen volt a Ducatival, de tavaly már jobban kész volt a motor, és a csapatnak is több tapasztalata volt róla. Kicsit felkészültebbek voltak, mert ez a projekt még annyira új, csak három hónapja született meg. Több időre van szükségünk, és szerintem még három-négy tesztre, hogy olyan szintre kerüljek, ahol egy éve éreztem magam. De éppen ezért mondom azt, hogy minden attól függ, milyen munkát végeznek a gyárban, hogy megadják nekem, amit kértem tőlük. Meglátjuk Ausztráliában. Javítanunk kell azon, ahogy érzem magam a motoron, növelnem kell az önbizalmam. Ez most a fő cél, a fő probléma, amit meg kell oldanunk.”
 
A Team HRC motorosa különösen a versenygép elejét nem érzi még, elmondása szerint a vázon kell még sokat dolgozniuk: „A decemberi jerezi tesztünk óta nagyot léptünk előre a motorkarakterisztikát illetően. Sokat dolgoztunk a blokkon és az elektronikán a tél során, viszont nem nyúltunk a vázhoz és egyebekhez. Az volt a célunk, hogy a mostani jerezi, valamint az itteni teszten dolgozzunk ezekkel. Most lesz némi időnk a gyárban, aztán meglátjuk Ausztráliában.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások