Moto2

Barberát menesztették a Pons Racingtől

Nem elég, hogy ittas vezetésért 22 napi közmunkára ítélték és egy évre a vezetői engedélyének is búcsút mondhatott, Hector Barberát a Pons Racing is menesztette a barcelonai hétvége előtt. A spanyol motoros az Instagram-oldalán reagált a történtekre.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Hector Barberát a héten szondáztatták meg Valenciában, a spanyol motoros eredménye majdnem háromszorosa volt a megengedett értéknek. Barberát, akinek évekkel korábban is voltak már ehhez hasonló esetei, 22 napi közmunkára ítélték és egy évre a vezetői engedélyét is bevonták, mindennek tetejébe pedig a Pons Racing is menesztette a 31 éves versenyzőt. A Motorsport.com információi szerint közös megegyezéssel mondták fel Barbera szerződését, bár valószínűleg a spanyol eredménytelensége is közrejátszott a szakításban.
 
Barbera 139 királykategóriás futamon indult 2010 és 2017 között, legjobb eredménye egy negyedik hely volt. Miután az Avintia Racingtől távoznia kellett tavaly, idén a Ponsszal próbált szerencsét a Moto2-ben, de az első hat futamon csupán 10 pontot gyűjtött, míg csapattársa, Lorenzo Baldassarri már 84-nél jár. A Tetsuta Nagashimával történt mugellói ütközésnek köszönhetően ráadásul Barcelonában rajtbüntetés is várt volna rá.
 
A Pons Racing bejelentését követően Barbera az alábbi üzenetet tette közzé saját Instagram-oldalán. „Azért írom ezt a bejegyzést, hogy tisztázzam, mi is történt június 7-én éjszaka Valenciában. Úgy képzelem, hogy mindannyian olvastátok már a sajtóban azóta megjelent információkat. Nem szeretnék túlságosan belemenni a részletekbe, egy barátom születésnapi buliján jártam és megállított a helyi rendőrség. Leteszteltek, az eredmény pozitív lett, habár végig normálisan viselkedtem, ezt ki is emelték a jelentésben.”
 
„Ez ugyanakkor nem lehet kifogás, elfogadom a hibámat és a következményeket is. A legrosszabb ebben a dologban az ügynek a családomra, a barátaimra, a páromra és a karrieremre gyakorolt hatása. A következő versenytől kezdve nem dolgozom együtt a jelenlegi csapatommal. Közületek azok is, akik úgy gondolják, megérdemlem, ami történt, ami talán igaz is, ők is meg fogják érteni, hogy ez egy kemény időszak nekem.”
 
„A „megbánás” szó kevés arra, hogy kifejezzem, mit is érzek most. Nagyon komolyan vettem az idei Moto2-es évemet, még ha a dolgok nem is alakultak túl jól. Többet edzem, mint valaha és nagyon keményen dolgozom. Ismét le szeretném szögezni, hogy elfogadom a történtek következményeit, de nem adom fel ezekben a kemény időkben sem. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől, akire hatással van a jelenlegi helyzet és szeretném megköszönni mindazoknak, akik most is támogatnak.”

 
Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások