Supersport

Barbera a Supersport-vb mezőnyében folytatja pályafutását!

A szezon közben a Moto2-es Pons csapattól elküldött spanyol a Puccetti Kawasaki Racingnél húzza majd a gázt a hátralévő négy verseny során.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Hector Barbera 2010 óta versenyzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában – az alsóbb géposztályokban 2002 óta húzta a gázt –, ám az idei szezonra nem talált ülést magának, így kénytelen volt visszalépni a Moto2-be. A Pons csapattól kapott lehetőséget, ám az eredményei elmaradtak a várakozásoktól és csapattársa, Lorenzo Baldassarri teljesítményétől. Az ülését azonban nem ennek köszönhetően veszítette el, hanem azért, mert többször is ittas vezetésen kapták a spanyolt.

Az így már hónapok óta nem versenyző Barbera karrierje azonban most némileg váratlanul új irányt vehet: a Puccetti Kawasaki Racing pénteken közleményben jelentette be, hogy a Supersport-világbajnokság hátralévő négy fordulója során ő lesz Hikari Okubo kollégája. A szezont még a rekorder Kenan Sofuoglu kezdte meg náluk, aki azonban visszavonult, a helyére érkező Sheridan Morais kontraktusa pedig eleve csak Misanóig szólt, így Manuel Puccetti új motoros után nézett, Barbera pedig éppen szabad volt.

„Rendkívül motivált vagyok, és alig várom, hogy újra pályára hajthassak” – nyilatkozta a spanyol versenyző, akinek szavait a WorldSBK.com weboldal idézi. „Szerencsés vagyok, hogy számíthatok a Kawasaki Puccetti Racing csapatára. Meglátogattam a központjukat, így a saját szememmel láthattam, mennyire szervezett alakulatról és egy győztes csapatról van szó. Manuel óriási lehetőséget adott nekem, és ezt szeretném eredményekkel meghálálni. Győzni szeretnék, és keményen edzek is ezért.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások