Egyéb motorsport

Balszerencsés hétvége Görbe Soma számára Valenciában

Amilyen jól indult Görbe Somának a Europen Talent Cup második fordulója, olyannyira végződött szerencsétlenül a hétvége.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A Bester Capital Dubai Junior Team bokszában rengeteg nehézség adódott, de nagyszerűen küzdött mindenki. A legnagyobb bravúrt Soma csapattársa, Fermín Aldeguer hajtotta végre, aki az első versenyen a 23. helyről rajtolva egészen a dobogó második fokáig menetelt. Olasz csapatársának technikai szempontból komplikáltan telt a versenyhétvége és Somának sem jött ki a lépés.

A Sport&Events Academy pilótája remekül kezdett, már a csütörtöki szabadedzéseken javított a tavalyi legjobb idején. Sajnos az utolsó edzés végén elesett, amiben bár nem sérült meg, mentálisan ez rányomta a bélyegét a hétvégére. „A csütörtöki esésemmel elég szerencsétlenül kezdődött a hétvégém és sajnos hasonlóan is végződött. A kvalifikációra nagyon rágörcsöltem, nem sikerült csak az ETC Series 2-be kerülnöm ismételten, ahol viszont vezettem a versenyt, amikor elestem. Nem vagyok elégedett, de ismét nagyon sokat tanultam és remélem a következő verseny sokkal jobban fog sikerülni. Köszönöm szépen a csapatnak a munkáját!" – összegzett a Bester Capital Dubai Junior Team magyar versenyzője.

José Manuel Ruiz Gomez, Soma csapatfőnöke - aki egyben a MotoGP Moto3-as vb-éllovas csapat irányítója is – szeretné kihozni Somából a benne rejlő potenciált: „Soma jól kezdett, ahhoz képest, hogy nehéz körülmények voltak a pályán. Aztán volt egy esés, ahol nem történt baja, de láthatóan elvesztette kicsit a „feelinget". Ez hatással volt a következő edzésekre és a kvalifikációra is. Sajnos túl sok idő kellett hozzá amíg ismételten fel tudta venni a ritmust. Ez csak a versenyre sikerült, ahol olyan időket motorozott, amivel simán kvalifikálta volna magát a normál ETC futamokra. Nagyon ügyes volt a warm up-on, jól kezdte a futamot is, de aztán elkövette azt az hibát, hogy túl gyorsan akart első lenni és elesett. Bár sok volt a negatívum, látszik, hogy tud jó időket motorozni és van benne potenciál. Sokat kell dolgoznunk, hogy mindezt előhozzuk belőle, tudna kvalifikálni könnyedén a rendes versenyekre, de sokat kell fejlődnie, hogy stabilan jó időket motorozzon, akkor, amikor szükséges."
Stefano Favaro, az Academy alapítója, a negatív dolgok közül is inkább a pozitívumokat szeretné kiemelni: „A hétvége jól kezdődött, hiszen Estoril után Soma jobb mentális állapotban érkezett. Csütörtökön a 3 szabadedzés alatt folyamatosan javította a köridőt, pedig nagyon kevés tapadás volt a pályán. A pályavezetők mondták, hogy 1 hete közel 10 cm eső esett. Pozitív benyomással kezdett, a tempó jó volt magához és a mezőnyhöz képest is. Nem hiányzott, hogy az utolsó edzés végén elesett, ráadásul nem üzemelt még a pályán a medical center, így a kötelező, ilyenkor szükséges procedúra miatt a korházban bent tartották egészen éjfélig. Fejben sajnos ez nagyon bezavart a pénteki edzésekre, óvatosan és görcsösen motorozott és ez szombatra is kiterjedt, így elrontotta az időmérő edzéseket.Ez azt jelentette, hogy csak az ETC 2 seriesben tudott elindulni. A futam remekül indult, aztán belekezdetek egy túl korai csatázásba az első helyért, aminek sajnos esés lett a vége. Összességében megint nagyon tanulságos volt, nem a negatív oldalt kell megfogni, hanem azokat a pozitív momentumokat, amiben Soma megmutatta, hogy helye van a mezőnyben! Hamarosan átállunk egy kicsit más edzésprogramra, amit reméljük Barcelonában már sokkal jobban fog tudni kamatoztatni."

Európa legkeményebb utánpótlás bajnoksága egy hónapos szünet után, júniusban folytatódik majd Barcelonában! Addig is szurkolhatunk a MotoGP-ben szereplő Bester Capital Dubai „nagy csapatának", akik jelenleg vezetik a Moto3-as világbajnokságot.

Forrás: Faster Promotion


Hozzászólások