Moto2

Baldassarri az élen az első „igazi” tesztnapon

Szerdán végre a Moto2-esek is megkezdhették az érdemi munkát a háromnapos valenciai gyakorláson: a legjobb időt a Pons csapat olasz versenyzője érte el, megelőzve Miguel Oliveirát és Mattia Pasinit.
Kövess minket a közösségi médiában is: Facebook-oldalunkon és Twitter-csatornánkon a legfontosabb és legfrissebb híreket, Instagram-oldalunkon a legjobb képeket, a YouTube-csatornánkon pedig szerkesztőségünk podcastjeit találhatod meg!

Bár a második nap elején is nedves pálya fogadta a középső kategória jelenlévő szereplőit a valenciai teszten, délutánra felszáradt az aszfalt, így végre érdemben megkezdhették a felkészülést a 2018-as idényre. A legjobb köridőt a Pons csapathoz átigazoló Lorenzo Baldassari érte el, előnye azonban csupán szűk két tized volt a 2017-ben az utolsó három futamot megnyerő KTM-es Miguel Oliveirával szemben.
 
Őket a Moto2-es veterán, Mattia Pasini követte a harmadik pozícióban, majd jött egy újabb rutinos olasz Simone Corsi révén, megelőzve Marcel Schröttert és a Speed Up legjobbjaként hatodikként záró Fabio Quartararót. Az első tízet Xavi Vierge, a MotoGP-ből visszatérő Hector Barbera, valamint a másik Red Bull KTM-en ülő Brad Binder, illetve Isaac Vinales tette teljessé.
 
Az újoncok közül Romano Fenati volt a leggyorsabb – igaz, a Moto3-ból világbajnokként érkező Joan Mir nem vett részt a szerdai tesztnapon, ahogy a Barberához hasonlóan a királykategóriából visszatérni kényszerülő Sam Lowes sem. A sort a vélhetően a Tech3 MotoGP-s alakulatánál kikötő Hafizh Syahrin helyére érkező Zulfahmi Khairuddin zárta. A teszt csütörtökön ér véget Valenciában.
 
A valenciai teszt második napjának összesített eredményei:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások