Jegyek

B3 Racing: Kemény csaták, Borkovic közel a dobogóhoz

TCR
B3 Racing: Kemény csaták, Borkovic közel a dobogóhoz
2016.10.01. 12:32
A szokásosnál is nehezebbnek ígérkezett a sepangi második futam a B3 Racing Team számára, hiszen Dusan Borkovic és Tassi Attila előtt közvetlenül Comini, Vernay és Oriola, azaz a bajnokság éllovasai álltak a rajtrácson – íme, a magyar csapat beszámolója a szombati viadalról.
 
A Szingapúrban a TCR-ben új márkaként debütáló Ford Focus rögtön elfüstölt közvetlen a felvezető kör előtt a rajtrácson, olajjal beterítve a boxutca felöli sávot. A melegítő kör után a rajtrács tiszta felén 20 percet várakoztak az autók, amíg a pályamunkások felszórták és megtisztították a szennyezett részt. Ez a hatalmas hőségben nem tett jót sem az autóknak, sem a pilótáknak.

15:53-kor rajtolt el a mezőny a szokásostól eltérően repülőrajttal a safety car felvezetésével. A 2. körben Comini és Morbidelli csatázott nagyot. A párharcot Comini nyerte. Ezzel egyidejűleg Tassi feljött Dusan Borkovic mögé a 12. helyre.

A 4. körben a folyamatosan előző Comini kiforgatja a Sritrait amiért később áthajtásos büntetésben részesítik, eközben Homola Vernay ellen védekezik az 5. helyért. A következő körben Grachev, Colciago és Borkovic szinte vonatként összecsatlakozva veszik be az egyik kanyart többszöri koccanással növelve az izgalmakat. Borkovic kiszáll a vonatozásból szerencséjére, mert egy kanyar múlva Colciago és Grachev további csatájának eredménye újabb ütközés, amely mindkettőjük versenyének végét jelenti.

Ennek eredménye újabb safety car lett a 6. körben. A mezőny újra összeáll, felzárkózik az élen menőkre. A 7. körben Tassi Attila és Borkovic ér össze egy házon belüli előzési kísérletnél. A koccanás Tassi kicsúszását eredményezte, visszaesett a 13. helyre. A verseny további része még nagyobb izgalmakat hozott. Homola és Borkovic közé beékelődött Oriola, aki az egész hétvégén nagy harcokat vívott Homolával, amiben eddig Homola húzta a rövidebbet.

Miközben Oriola vívta a csatáját Homolával, Borkovic sem maradt tétlen, Vernay-jel oda vissza előzték egymást. Borkovic nyerte a csatát és újra a Homola-Oriola párharc került a középpontba. Hatalmas küzdelem bontakozott ki közöttük, amit Borkovic kihasznált és megelőzve őket előre lépett két helyet egy előzéssel.

A Homola-Oriola párharcban ezen a versenyen most Mato Homola bizonyult keményebbnek és egy nagyobb koccanás következtében a bukótérbe tessékelte Oriolát. Sajnos a versenybíróság Homolát ítélte a verseny után hibásnak a manőverben és 10 másodperces büntetésben részesítette. A döntéssel mélységesen nem értünk egyet, de tiszteletben tartjuk.

Végeredmény: 1. Gleason, 2. Nash, 3. Morbidelli; 4. Borkovic, 9. Tassi, 16. Homola. November végén Makaóban zárjuk a 2016-os TCR idényt.

Írta: B3 Racing; Fotók: TCR Media, B3 Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: