Jegyek

B3 Racing: Borkovic pontszerzéssel zárta a szezont

TCR
B3 Racing: Borkovic pontszerzéssel zárta a szezont
2016.11.20. 16:55
A TCR International Seriesben induló magyar csapat ennek ellenére felemásan utazhat haza Makaóról, hiszen Homola és Tassi balesetek miatt feladta az embert próbáló utcai futamokat.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Csaknem háromnegyedórás csúszással kezdődött a TCR International Series idei utolsó két futama Makaó utcáin. Egy betétfutamon sérült meg a pályát övező szalagkorlát, ezért a mezőny tagjai, köztük a magyar B3 Racing Team versenyzői is kénytelenek voltak a bokszban várakozni, amíg a javítás zajlott. Rendhagyó módon mindkét versenyt vasárnap, egymás után rendezték meg, és a hagyományokkal ellentétben a fordított rajtrácsot sem alkalmazták.

A B3 Racing Team pilótái közül a szerb Dušan Borković indulhatott a legjobb helyről, a 3. rajtsor 5. pozíciójából. A 9. helyezett Mat’o Homola, és a 12. helyezett Tassi Attila számára nem jött jól a szombati időmérőre megérkező eső. A futamokat azonban ismét száraz pályán rendezték, így az időjárás helyett már elsősorban az ellenfelektől, és a balesetektől kellett tartaniuk.

Erre nem is kellett sokáig várni: a rajt utáni 1. körben három különböző ponton is ütközések történtek, a B3 Racing Team versenyzői azonban kimaradtak a bajból, és javítani tudtak a helyezéseiken. A mentés miatt a kör végén le is állították a futamot, ekkor Borković a rajthelyét visszaszerezve az 5. volt, mögé felzárkózott Homola, Tassi pedig a 9. helyre lépett elő.

Újabb hosszú szünet után a Safety Car mögött indult újra az 1. futam, de a szabályokban meghatározott időhatár miatt már csak néhány percig tarthatott. A biztonsági autó távozása után Borković rögtön támadásba lendült, megelőzte a bajnokság éllovasát, James Nash-t, és átvette a 4. helyet. Csapattársa példáját azonnal követte volna Homola is, de ő a külső ívre szorult, összekoccant Nash autójával, és a gumifalba csúszva eltorlaszolta a pályát.

Homola kénytelen volt feladni a versenyt, Nash pedig sérült autóját megpróbálta célba juttatni, de nem járt sikerrel, és szintén kiesett. A kör végén Tassi visszatért a bokszba, miután autójával koccant a falba csapódott Homolával. Ekkor úgy tűnt, hogy leintik a versenyt, de a kockás zászló végül nem került elő, fél körrel később viszont piros zászlóval végleg megszakították az 1. futamot. A mezőny a 10 körös táv felét tudta teljesíteni, Borković a 4. helyen ért célba.
Homola sérült autója nem érkezett vissza a baleset után a B3 Racing Teamhez, a csapat Tassi autóját viszont megjavította, így a magyar tehetség a bokszutcából elindulhatott a 2. futamon. A pilóták az előző verseny sorrendjében álltak fel a rajtrácsra, ezzel Borković a 4. pozícióból várta a folytatást. A megfogyatkozott mezőny ezúttal gond nélkül kezdte a versenyt, és bár Borković-ot hátulról meglökte Pepe Oriola, a B3 Racing Team versenyzője megőrizte rajtpozícióját.

A 3. körben viszont Oriolának jött ki a lépés, és visszaelőzte Borković-ot, de az előtte haladókat nem tudta támadni, mert a 2. futamot is megszakították egy baleset miatt. Ennek sajnos Tassi is részese volt, mert nem tudott kikerülni egy hirtelen lassuló autót, mielőtt egy keresztben álló ellenfelük mellett próbáltak elhajtani, és azonnal feladta a versenyt.

Az újraindítás után Borković a hátralévő 4 kör során megőrizte az időmérőn is megszerzett 5. helyét, így újabb értékes pontokat szerzett a TCR International Series zárófordulójában.

Írta és fotók: B3 Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: