Egyéb motorsport

Az F.C.C. TSR Honda sikerével ért véget az oscherslebeni 8 órás

A pontversenyben is vezető F.C.C. Honda alakulata győzött a 8 órás oscherslebeni viadalon Josh Hookkal, Freddy Forayjel és Alan Techerrel a nyeregben. Mögöttük a Team SRC Kawasaki és a GMT94 Yamaha végzett.
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus második hétvégéjén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: akár jegyshopunkon keresztül is megvásárolhatod a belépődet a MotoGP spielbergi futamára!

A GMT94 Yamaha kezdhette meg az élről a 2018-as oscherslebeni 8 órás viadalt, a vezetést azonban nem őrizték hosszan, az első óra végén a Suzuki állt az élen. A SERT-nél azonban nem örülhettek sokáig, miután Vincent Philippe bukott a 2-es rajtszámú motorral. Két óra elteltével újfent a pole-pozíciós Yamaha-csapat vezetett, őket azonban egy „stop and go” büntetés vetette vissza helytelen üzemanyagtöltés miatt.
 
Féltávnál az F.C.C. TSR Honda átvette a vezetést, mögöttük a YART Yamaha következett, akik azonban kisvártatva buktak. Az utolsó órában a hondások megőrizték az első helyet, mögöttük a GMT94 Yamaha következett, akiket a Team SRC Kawasaki üldözött. Öt perccel a viadal vége előtt Randy De Puniet-nek sikerült utat találnia Mike Di Meglio mellett és felhozta csapatát a második pozícióba.
 
Az F.C.C. Honda magabiztosan húzta be a győzelmet Oscherslebenben, a GMT94 Yamahának azonban az utolsó körre is maradt egy kellemetlensége, miután Di Meglio bukott, a dobogó azonban így is meglett nekik. A YART Yamaha nem ért célba, a Tati Team Beaujolais Racing viszont megszerezte a Superstock bajnoki címét.
 
A verseny végeredménye:

Fotó: EWC Media


Hozzászólások