MotoGP

„Az ausztrál fenegyerek”: Jack Miller – MotoGP-beharangozó

Hamarosan rajtol a gyorsaságimotoros-világbajnokság jubileumi, 70. szezonja, ennek kapcsán pedig sorra vesszük a királykategória mind a 24 versenyzőjét. Jöjjön az ötödik kontinens jelenlegi egyetlen képviselője, aki a télen remek teljesítménnyel hangolt az új szezonra: Jack Miller.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Nehéz elhinni, hogy Jack Millernek az idei már a negyedik szezonja lesz a királykategóriában. 2014-ben mindössze két ponton múlt, hogy Miller Tom Phillis után második ausztrálként világbajnok legyen a legkisebb géposztályban, majd a townsville-i születésű motoros rendhagyó módon azonnal a MotoGP-be igazolt. Itt ugyan az első szezonban nem ért el kimagasló eredményt, 2016-ban azonban megnyerte a kaotikus asseni versenyt.
 
Az elmúlt három év során Miller fokozatosan egyre jobb helyezéseket el a futamokon, a bajnokságban pedig egyre több pontot gyűjtött először az LCR, majd a Marc VDS Hondával. Az idei szezonban nemcsak csapatot, hanem gyártót is vált, a Pramac Ducati versenyzője lesz Scott Redding helyén. A téli tesztek alapján úgy látszik, hogy az ausztrált nemigen zavarta meg az új környezet és az új technika, sőt mintha most kezdene igazán elemében lenni.
Miller elsősorban Sepangban és Buriramban motorozott jó formában, de Katarban is bőven egy másodpercen belül volt a legjobb körhöz képest. Ráadásul csapattársával, Danilo Petruccival is tartani tudta a lépést mindhárom pályán annak ellenére, hogy az olasz 2018-as Ducatival versenyez, míg az ausztrálnak egy tavalyi géppel kell helytállnia.
 
Miller 2017-ben a versenyek felét a legjobb tíz között zárta, ez a statisztika idén is jól mutatna a neve mellett az év végén. Adott körülmények között még akár a dobogós helyekért is harcban lehet, ehhez minden adottsága megvan: energikus, elszánt és dörzsölt, egyedül a temperamentumát kell féken tartania. Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások