Jegyek

Az Aprilia mentheti meg Redding karrierjét?

MotoGP
Az Aprilia mentheti meg Redding karrierjét?
2017.07.14. 09:52
Nehéz hétvégéken van túl a Pramac Ducati motorosa, akinek úgy tűnik, mindenképpen el kell hagynia jelenlegi alakulatát, ugyanis valószínűleg Jack Miller váltja majd a jövő évtől kezdve, csapattársa, az egyre jobban teljesítő Danilo Petrucci pedig Németországban újabb egy évre írt alá az olasz istállóval.
 
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el. (x)

Egyre biztosabbá válik, hogy a jelenleg közvetlenül a Ducatival szerződésben álló Scott Reddingnek távoznia kell jelenlegi csapatától, a Pramac Racingtől, amely a sajtóértesülések szerint már meg is találta az utódját, méghozzá az ausztrál Jack Miller személyében. Nem könnyíti meg a brit motoros helyzetét az sem, hogy az utóbbi időkben nem túl eredményes hétvégéket hagyott maga mögött, ráadásul a legtöbb gyári alakulatnál már nincs hely a jövő évre, és a privát csapatoknál is egyre fogynak az elérhető ülések. Redding a Német Nagydíj után nyilatkozott a jelenlegi helyzetével és valamelyest a jövőjével kapcsolatban is a MotorCycleNews.com szakoldalnak:

„Csak dolgozunk, dolgozunk, dolgozunk, és nincs áttörés, semmit sem javult a helyzet. Rengeteg időt és energiát feláldoztam, de nem lett eredménye, és soha nem kerül le a súly a vállamról, mert mindig azzal a gondolattal megyek haza, hogy ez egy sz*r hétvége volt. Így nem könnyű meggyőzni az embereket arról, hogy ’ó, ebben a srácban van valami’. Ehelyett egyre inkább hátrafelé lépegetek. Meglátjuk, mi lesz ebből, de néhány döntést már most a nyári szünetben meghoznak. Ez ellen nem tehetek semmit. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kihozom a száz százalékot a motorból, de nagyon nehéz tartani a lépést hétről hétre.”

A legújabb pletykák szerint az Aprilia mentheti meg a brit motoros királykategóriás karrierjét: az igencsak gyenge teljesítményt nyújtó honfitársa, Sam Lowes helyére érkezhet a jövő évben. De ettől függetlenül is nehéz elképzelni, hogy a brit versenyző ne találjon magának ülést a MotoGP-ben, hiszen ha mégsem kap szerződést az olasz gyártól, akkor lehetősége lehet visszatérnie korábbi munkaadójához, a Marc VDS-hez, ahol saját menedzsere, Michael Bartholemy látja el a csapatfőnöki teendőket – ez utóbbit viszont igencsak nehéz lenne előrelépésnek tekinteni Redding pályafutása szempontjából.

Írta: Bertók István; Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2018  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: